Odakle dolazi taj zadah primitivizma?….

gaćeše

Novi INCIDENT
Je li se Frljiću “dogodio narod”? ….

Spadoni-Štefanić, inače žestoka kritičarka Frljićeva angažmana i osnivačica FB grupe “Otkaz Frljiću i Blaževiću – Za dignitet HNK Ivana pl. Zajca” kontroverznu je predstavu gledala u društvu Slobodana Šnajdera, Snježane Banović i Vitomire Lončar, kazalištaraca čije fotografije krase gaće glumaca u predstavi. Snimke tih gaća, ali i maloljetne glumice, kaže, trebala je za potrebe dokaznog postupka za inspekciju rada i pravobraniteljicu za djecu, smatrajući da nije primjereno da djevojčica u predstavi sa strojnicom u ruci stoji ispred golih tijela.
http://www.vecernji.hr/kazaliste/je-li-se-frljicu-dogodio-narod-ili-ga-ruse-opus-dei-i-vitomira-loncar-985061

PITANJA ZA HRVATSKE MEDIJE, INTELEKTUALCE, POLITIČKE INSTITUCIJE, UMJETNIKE, UDRUGE ZA LJUDSKA PRAVA I SVE ONE KOJI SEBE NAZIVAJU OČIMA I UŠIMA HRVATSKOG NARODA

Odakle dolazi taj zadah primitivizma?….

Gdje ide društvo koje dozvoljava da se u nacionalnom kazalištu djeca koriste za borbu protiv unutarnjih Demona jednog čudnog redatelja. Redatelj čega?… Redatelj kaosa i mržnja????…. http://www.vecernji.hr/kazaliste/nije-problem-frljic-koji-mrzi-sve-sto-pocinje-s-h-nego-oni-koji-su-ga-izabrali-za-intendanta-970354

Zloupotreba novca za kulturu: Što kažu oni koje je Frljić stavio na gaće?
http://narod.hr/kultura/sto-kazu-oni-koje-je-frljic-stavio-na-gace/

Ljudi pitaju zar je normalno da u „predstavi” Frljića jedna djevojčica sa strojnicom u ruci stoji ispred golih tijela??… Zar je to moderna umjetnost???? „Zašto takve netalentirane spodobe moderne Kaligule proglasiše redateljem u mojem kazalištu??…” Pita s onih svojih viših svetih sfera duh Ivana pl. Zajca….

Svaki razuman čovjek mora se zapitati zašto i po kojim kriterijama su gradonačelnik Vojko i ministrica kulture Zlatar Violić netoleratnog i čudnog lika, koji bježi od unutarnjih Demona ko’ vrag od tamjana, instalirali za ravnatelja, pazite ovo, Hrvatkog Narodnog Kazališta Ivan pl. Zajc???? Zar im je bio cilj duhovno i umjetničko razaranje HNK Ivana pl Zajca??… Zar im je bio cilj bacati ulje na vatru??… Zar im je bio cilj potpuno degradiranje ionako krhke umjetnosti ???… Ili su već toliko opijeni taštinom i bahatošću, poput svojeg šefa Milanovića, da eto i oni sebe proglasiše carem i bogom, poput Kaligule, koji je konja pod imenom Kasač proglasio senatorom i konzulom.

Onaj mudri profesor u mirovini mi u povjerenju reče: “Veliki Ivan pl. Zajc zaista se mora okretati u grobu od silne sramote. A Rijeka? Prljavštinu s ulica možeš lako isprati ali duhovnu prljavštinu – e, to ide malo teže.”

Walter William Safar

 

Foto: Photo: HNK Rijeka facebook