Kreće obustava prerade u sisačkoj rafineriji

sisak rafinerija

Gašenje prerade nafte u Sisačkoj rafineriji najavljeno za danas dogodit će se sutra jer još ima sirovine za primarnu proizvodnju, a ostala proizvodnja ugasit će se dok se potroše zalihe, što znači do kraja mjeseca

sisak rafinerijaPrvi se put dogodilo da Ina nije osigurala sredstva kao ni planove proizvodnje za ovu godinu u toj rafineriji. Radnici strahuju da je nepostojanje planova za ovu godinu prvi korak u ostvarivanju MOL-ova plana o zatvaranju pogona u Sisku.

Ponovno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak ostaje ovisno o vanjskom okružju, a u međuvremenu će proizvodnja biti koncentrirana u konkurentnijoj riječkoj rafineriji, gdje je nastavak prerade nafte planiran tijekom prve polovine veljače, kažu u Ini.

Ističu i da su za Rafineriju nafte Rijeka Uprava i Nadzorni odbor Ine odobrili pripreme za znatnu investiciju u tehnologiju obrade teških ostataka.

Kako se doznaje, Rafinerija nafte Sisak ni do sada nije tijekom cijele godine prerađivala naftu, pa se tako u 2014. prerada obavlja tijekom dva, a 2013. tijekom pet mjeseci. HRT