Skip to content

Kina u 2014. godini ostvarila rast izvoza od 6,1 posto

Kineski izvoz je u 2014. na godišnjoj razini narastao za 6,1 posto, dok se uvoz povećao za 0,4 posto, u utorak su pokazali podaci carinske uprave

kina

Prošle se godine ukupna vrijednost izvoza i uvoza povećala za 3,4 posto na godišnjoj razini, rekao je Zheng Yuesheng, glasnogovornik Glavne carinske uprave. Vrijednost vanjske trgovine u prosincu 2014. je dosegnula 2,49 trilijuna yuana, što je povećanje od 4,2 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Trgovina s Europskom unijom, najvećim trgovinskim partnerom Kine, povećana je za 8,9 posto na godišnjoj razini na 3,78 trilijuna yuana, dok je trgovina sa Sjedinjenim Državama, drugim najvećim trgovinskim partnerom, povećana za 5,4 posto na godišnjoj razini na 3,41 trilijuna yuana.

Trgovina s Udruženjem država Jugoistočne Azije, trećim najvećim trgovinskim partnerom, je povećano za 7,1 posto na godišnjoj razini na 2,95 trilijuna yuana.

Trgovina s Japanom je u međuvremenu smanjena za 1 posto na godišnjoj razini na 1,92 trilijuna yuana, prenosi CRI. poslovnipuls, foto: chinatoday