Biskup Košić: Molio sam se Bogu da vi budete naša nova predsjednica

Vlado Košić

Košić je izrazio nadu da će Kolinda izvući Hrvatsku iz “udbaško-komunističkih ralja”

Vlado Košić

– Molio sam se Bogu da vi budete naša nova predsjednica Republike Hrvatske – poručio je sisački biskup mons. Vlado Košić u čestitki Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi na predsjedničkim izborima. Košić je u priopćenju punom epiteta za pobjednicu, ali i kritika upućenih Ivi Josipoviću, izrazio zadovoljstvo što je na čelo države došla osoba koja je “vjernica, koja svoju vjeru živi i ne skriva” piše Vecernji.hr.

– Raduje me ta činjenica jer znam koliko je prepreden i lukav bio vaš prethodnik – poručio je Košić. Izrazio je nadu da će Grabar Kitarović, kao prva predsjednica koja nije bila u komunističkoj partiji, izvući Hrvatsku iz “udbaško-komunističkih ralja u koje su ju na žalost gurnuli dosadašnji političari”.

Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, također je čestitao Kolindi Grabar Kitarović, ali i zahvalio Ivi Josipoviću na mandatu u kojemu je, kako tvrdi, “imao sluha za sindikate i teme koje su nametali, premda su problemi s kojima su mu dolazili velikim dijelom bili posljedica Vladinih posezanja za nedemokratskim, neustavnim i nezakonitim sredstvima”. Izrazio je nadu da će Grabar Kitarović imati sluha za sindikate i sindikalno organizirane građane, ali i da će se aktivnije konfrontirati politici Vlade Zorana Milanovića.

Davorka Budimir, predsjednica TIH-a, rekla je kako su građani izlaskom na izbore pokazali da imaju građansku odgovornost i da znaju što znači snaga svakog pojedinačnog glasa, bez obzira za koga su glasovali.

– Sada je teret političke odgovornosti na izbornoj pobjednici. Njena obaveza je da bude predsjednica svih građana, bez diskriminacije, posebno vodeći računa da mnogi građani nisu izašli na birališta, te da joj veliki broj birača nije dao svoj glas – poručila je Budimir u priopćenju.

‘Vojvodina za Kolindu država?’
Srbijanska nevladina organizacija Napredni klub uputila je kritiku Kolindi Grabar Kitarović zbog pobjedničkog govora u kojemu je, kako tvrde, nazvala Vojvodinu državom.

“U prvom obraćanju u svojstvu pobjednika, koji je uživo prenošen na državnoj televiziji HRT, Kolinda Grabar je izgovorila: ‘Borit ću se za prava manjina u Hrvatskoj da ona budu još veća, ali ništa manje neću tražiti za Hrvate u Srbiji, Vojvodini i u drugim susjednim zemljama’, što je pozdravljeno ovacijama i aplauzom iz publike. Ovakva skandalozna izjava, pa sve i da je nenamjeran politički gaf, svakako ne smije da ostane bez reakcije nadležnih u Srbiji”, poručili su iz Naprednog kluba. (Vecernji.hr, Foto: Pixsell)