milan jurina 2

Dvadesetak izloženih slika Milana Jurine publika je prihvatila s velikim zanimanjem, a opći je zaključak kako je ovom izložbom program Radogost vrlo uspješno zakoračio u 2015. godinu

Jurina 03Milan Jurina koji je u zadnjih 10 mjeseci priredio već tri samostalne izložbe, u Zagrebu i Ivanić Gradu, bio poseban gost na Izložbi Hanibala Salvara u galeriji Laurus u Lovranu, zatim izlagao na Međunarodnoj izložbi keramike i stakla MIKS 14 i rovinjskoj Grisiji, u srijedu 9. siječnja je s još jednom samostalnom izložbom bio gost slovenskog likovnog umjetnika, poete i kulturnog djelatnika Rudija Stopara u okviru programu Radogost, kojim se svake prve srijede u mjesecu predstavlja drugi umjetnik u galerijskim prostorima sevničkog starog grada, a izložba oficijelno otvara u spomen zbirci Rudija Stopara pri muzeju. Jurina je i dalje nastavio s izradom slika koje tematiziraju porculansko betonske skulpture Hanibala Salvara, po Nikoli Albaneže-u nazvane Hani – objekti.

Stari grad Sevnica se nalazi na brdu iznad grada i datira iz 13 stoljeća, a danas je muzej sa zbirkama i izložbenim prostorima te jako lijepo uređenom vinotekom. I slobodno možemo kazati kako je ustvari jedan izvrsno i entuzijadstički vođen kulturni centar.

Već četri godine Sevničani i brojni gosti imaju prigodu uživati u vrlo dobro osmišljenim otvorenjima izložaba, koja su ustavari rado posjećene kulturno umjetničke svećanosti. Na ovim zaista kulturnim svećanostima, uvijek je prisutan i vrlo kvalitetni glazbeni program te nerijetko i poetski recitali.

Dvadesetak izloženih slika Milana Jurine publika je prihvatila s velikim zanimanjem, a opći je zaključak kako je ovom izložbom program Radogost vrlo uspješno zakoračio u 2015. godinu.

Jurina 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply