Preko 1000 institucija i organizacija na jednom mjestu

Frauenberger prilikom podizanja zastave organizacije  Terre des Femmes Krieger   PID

Grad Beč je već odavno poznat po svom zalaganju na području ženske politike i ženskih prava te po provođenju niza projekata i mjera na tom području, a jedan od najnovijih projekata je i novopokrenuta informacijska internet stranica za žene

Logo wien-fuer-wienerinnenNa novoj stranici Wienfuerwienerinnen.at stanovnice Beča na jednom mjestu mogu naći sve važne ženske institucije i njihove kontaktne podatke. Informacije su dostupne na nekoliko jezika, njemačkom, engleskom, bosanskom, hrvatskom, srpskom i turskom. Stranica obuhvaća preko tisuću institucija i nevladinih organizacija koje se bave ženskim pitanjima, a informacije o njima dostupne su 24 sata na dan. Ovisno o dobi i potrebama Bečane ovdje mogu naći odgovarajuće mjesta kojima se mogu obratiti.

„Važno nam je da žene u Beču imaju mogućnost voditi siguran i neovisan život. Nova informacijska platforma trebala bi im pomoći da to i ostvare jer upravo prave informacije često predstavljaju prvi korak ka promjenama i važnim odlukama” istaknula je bečka članica poglavarstva za ženska pitanja Sandra Frauenberger.

nesreca heresin 1 Previous post Slupao se i završio na krovu pa pobjegao s mjesta nesreće
bec 3 Next post Popratni program u sklopu izložbe hrvatskih i austrijskih umjetnika u Künstlerhaus u Beču