Oni koji bi htjeli oduzeti ljudima slobodu moraju znati da im to nikada neće uspjeti

k vidovic kristoVjerovatno ima onih koji se ne slažu sa Josipovićem, isto ima onih koji se ne slažu sa Kolindom, jer eto to je pravi smisao slobode. Zar nisu mnogo zanimljivije dabete kada ih vode slobodoumni novinari nego kada ih vode prorežimski novinari?! Kada bi svi imali jednako mišljenje život bi bio kao hrana bez začina.

Dokaz koliko je televizija važana za demokraciju je i gledanost jučerašnjeg sučeljavanja, naslovnice nacionalnih novina vrište: „Gotovo milijun gledatelja gledalo debatu na Novoj TV”. http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori2014/gotovo-milijun-gledatelja-gledalo-debatu-na-novoj-tv-983272 (Vodstvo HTV-a bi trebalo učiti od NOVETV kako se vodi pravo sučeljavanje).

Sloboda pisanja – slobodni tisak – je jedna od najvećih stečevina koju su nam preci ostavili u nasljeđe, i za tu slobodu mnogi heroji dali su svoje živote, bilo da se radi o SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj ili Hrvatskoj

I baš zbog činjenice što je sloboda skupo plaćena današnje generacije je moraju poštovati. (Sjetimo se samo zloglasnih ideologija prošlog stoljeća, nacizam i komunizam, koje su krive za smrt milijuna slobodoumnih ljudi.) Neki bi i danas htjeli ubiti slobodu, vidimo kako teroristi u Francuskoj pucaju u novinare satiričare, kako u Siriji teroristi ISIS-a odrubljuju glave novinarima, pa čak možemo nažalost i svjedočiti u Hrvatskoj, hvala Bogu ne u tako brutalnoj mjeri, ali ipak neki bi htjeli i u Hrvatskoj zabraniti slobodu govora i pisanja.

Najnoviji slučaj je otkaz Karoline na hRT-u http://direktno.hr/en/2014/direkt/5943/Karolini-Vidović-Krišto-izvanredni-otkaz—drukčije-misli-od-Radmana.htm

Kao pjesnik spreman sam i gladovati za slobodu, a zašto? Bez slobode čovjek ostaje bez svojeg Ja, bez svojeg mišnjenja, pogleda na svijet – dostojanstva, iskazivanja dobrote, služenja pravdi, i ono najvažnije, ostaje bez širenja ljubavi.

AnarchyKid

Oni koji bi htjeli oduzeti ljudima slobodu moraju znati da im to nikada neće uspjeti, a zašto?

Jer slobodu ne možeš ubiti, ona je u čovjeku sve dok on diše. Povjest nas uči da su borce za slobodu tirani zatvarali u tamnice ne znajući jadnici da su u biti oni sami bili najveći zatočenici života. Jer onaj koji ubija slobodu mrijeti će zatočen u najhladnijoj tamnici-beskonačnoj praznini vlastite duše.

Ne treba biti akademik ili vrhunski znastvenik da bi čovjek mogao definirati slobodu. Dovoljno je pustiti srce da govori. A ono nam poručuje da je najpouzdaniji glasnogovornik slobode ljubav. Jednostavno, kada iskreno voliš ljude letiš svjetom krilima vjere, pa čak bio i zatočen u najmračniju tamnicu. To su nam dokazali mnogi misionari čovječnosti, koji su žrtvovali živote za slobodu. Oni će vječno živjeti u srcima slobodnih ljudi iz generacije u generaciju. Njihova ljubav živjeti će vječno jer ona je neiscrpno vrelo života za sve generacije, vrelo koje vječno teče, vrelo koje hrani ljudske duše, koje potiče ljudska srca.

Dragi prijatelji, onima koji se slažu sa mojim pisanjem, i onima koji se ne slažu, želim mnogo ljubavi u slobodi.

Walter William Safar

 

Kathy Kirby ‘I Wish You Love’

{youtube}5402ocarciA|500|400|0{/youtube}

 

 

 

GOOGLE ispod bira i objavljuje one reklame i oglase za koje je dobio najviše novca od pojedinih oglašivača! U najvećem broju su to lijepi oglasi, ali ponekad su i prave nakaze koje nam žele uništiti sadržaj od kojih se portal AA ograđuje

Odgovori