39 zemalja natjecat će se za Pjesmu Eurovizije 2015

Eurosong 2015 LOGO

Nakon pobjede koju je kontroverzna austrijska pjevačica Conchita Wurst odnijela na prošlogodišnjem izboru za Pjesmu Eurovizije, Beč je postao gradom domaćinom 60. izdanja Eurosonga

Eurosong 2015 LOGO

Beč je već 1967. godine ugostio ovo natjecanje, točnije njegovo 12. izdanje, nakon što je Udo Jürgens godinu dana ranije u Luxembourgu pobijedio s pjesmom “Merci, Chérie”

Finale 
Eurosonga 2015. održat će se 23. svibnju bečkoj Stadthalle, a krajem 2014. godine objavljene su i zemlje koje će se natjecati. Na izboru za Pjesmu Eurovizije sudjelovat će ove godine 39 zemalja među kojima će se ponovno naći i Srbija i Češka te Cipar, dok je popis zemalja za razliku od prošlogodišnjeg natjecanja u Kopenhagenu kraći za Ukrajinu.

Srbija je posljednji put na natjecanju sudjelovala 2013. godine u Malmöu, dok se Češka ove godine vraća nakon punih pet godina pauze.

Na polufinalnim natjecanjima, 19. i 21. svibnja, sudjelovat će 33 zemlje jer su si Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Španjolska i Austrija već osigurale mjesto u finalu. O redoslijedu polufinalnih nastupa odlučit će žlijeb koji će se 26. siječnja održati u bečkoj gradskoj vijećnici.