Popularna cijena za predstave Teatara &TD u siječnju

zdenko 1

Desetak sjajnih predstava za ljubitelje kazališta

zdenko 1Prava kazališna svečanost za sve ljubitelje dramskoga izričaja nastupa 13. i traje do 31. siječnja, a to im nudi Teatar &TD.

U popularnom i kvalitenom kazalištu, smještenom u Savskoj ulici, pripremili su za početak nove godine akcijske cijene ulaznica za desetak predstava koje će posjetitelji moći gedati za samo 15 kuna!

U Teatru &TD od 13. siječnja na dalje akcijski program sa sjajnim predstavama otvara “Veliki odlazak” Zdenka Jelčića, monodrama u režiji i izvedbi sjajnog glumca starije generacije

Predstava je nastala prema monodrami “Minetti” austrijskog dramatičara T. Bernharda a govori o tome kako odigrati oproštajnu ulogu. Zatim je na redu “Glorija” sve uspješnijeg redatelja Saše Božića, predstava u kojoj se kroz elemente akro joge daje posebna verzija Marinkovićevog poznatog djela. Sjajna je Nataša Dangubić u glavnoj ulozi uz predstavnike mladog hrvatskog glumišta koji su dali svoj doprinos ovoj originalnoj i modernoj predstavi.

Sijedi “Rasprodaja” u režiji Mirana Kurspahića, podsjetnik na kultne predstave i likove koji su nekad odeuševljevali publiku na toj istoj adresi. Tu su još dvije Kurspahićeve predstave, “Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve”, koja šestu godinu na pozornici Teatra &TD prikazuje dobre i loše strane tzv. domaćeg mentaliteta, te “Potop” koja je u četiri kategorije bila nominirana za ovogodišnje Nagrade hrvatskog glumišta, predstava koja nudi priče iz 1964. i iz 2014. godine, te prati dvije obitelji u njihovom životu.

Za ovu je prigodu s dvije predstave zastupljen izvedbeni kolektiv BADco. – premijerno će biti izveden “Crtač”, projekt koji nudi niz susreta te grupe s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples. “Manje zlo”, u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec, inspirirano je filmom “Idi i gledaj” E. Klimova i poemom “Četiri kvarteta” T. S. Eliota.

Na programu su i “Ja koja imam nevinije ruke” Vesne Tominac Matačić, potresna priča o životu velike pjesnikinje Vesne Parun, a “Planet 8”, glazbeno je i scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević. Publike će zasigurno imati i predstava “Čuj, Hamlete, čuj” argentinske redateljice Renate Carole Gatice, u kojoj se obrađuje odnos roditelja i djece te propituje pitanje identiteta. Važnim životnim pitanjima bavit će se i posljednje dvije predstave u ciklusu akcije Teatra &TD. To su “Malo je dovoljno”, glazbeno-scensko djelo Aleksandra Stojkovića, frontmena beogradske grupe Goribor te glazbenika Alena i Nenada Sinkauza, emotivna priča o životu, strahovima, samoći… Na programu će biti i dobro primljena predstava “Ko rukom odneseno” redatelja Bobe Jelčića o ljubavnim i prijateljskim odnosima.

U Teatru &TD najavljuju kako će njihova siječanjska akcija s uspješnim predstavama koje će se prikazivati po popularnim cijenama sljedećih godina u tom kazalištu postati tradicija.