bepo i marijeta

U četvrtak 8. siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar prvi puta nakon praizvedbe i izvedbe na 20. Zadarskom kazališnom ljetu igrat će predstava Bepo i Marijeta – Štorija o ljubavi i mižeriji. Prema djelu Roko i Cicibela legendarnog splitskog kroničara, reportera i pisca Miljenka Smoje adaptaciju su načinili članovi ansambla. Pod režijskom palicom Nine Kleflin, dirljivu priču o Roku i Cicibeli koji smješteni u zadarsko kulturološko – socijalni ambijent postaju Bepo i Marijeta, igraju Jasna Ančić i Zlatko Košta.

Ljubavne priče Odiseja i Penelope, Tristana i Izolde, Romea i Julije te na kraju Roka i Cicibele ili po zadarski Bepa i Marijete, tragične su, dramski intenzivne, ujedno istinite i životne. Bepo i Marijeta bračni su par koji traje u svojoj ljubavi usprkos vremenu koje prolazi. Iako nemaju ništa, oni imaju sve. Imaju jedno drugo i vole se bez obzira na siromaštvo, raspadnutu barku i beskrajno more iluzija po kojem plove zajedno s idealima i s vjerom u bolje sutra. Jer svijet o kakvom oni sanjare pravedan je svijet posvećen čovjeku, svijet u kojem bi se isplatilo biti iskren, human i dobar.

Bepo i Marijeta su antijunaci koje morate voljeti jer je njihova ljubavna priča naša inspiracija, utjeha i podsjetnik kako je život kratak i prolazan, i da je bez obzira na sve probleme, najvažnije na kraju ipak voljeti i biti voljen.

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE ZADAR
prema M. Smoji, Roko i Cicibela u adaptaciji članova ansambla
BEPO I MARIJETA
Štorija o ljubavi i mižerji
režija: Nina KLEFLIN
igraju:
Jasna ANČIĆ
Zlatko KOŠTA
kostimografija: Marija ŠARIĆ BAN
scenografija: John ČOLAK
glazba: Dražen HABUŠ
oblikovanje svjetla: Ivo NIŽIĆ
asistent režije: Vinko RADOVČIĆ
inspicijent: Mišo KAMBER
izrada kostima: Vernada STIPANIČEV