Siječanjska akcija u Teatru&TD

Glorija Damir Žižić

Glorija Damir Žižić

Od 13. do 31. siječnja imat ćete prilike pogledati niz odličnih predstava po 15kn i to redom Veliki odlazak Zdenka Jelčića, Gloriju Saše Božića, Rasprodaju, Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve i Potop M. Kurspahića, Crtača i Manje zlo kolektiva BADco.,Ja koja imam nevinije ruke Vesne Tominac Matačić, Planet 8 M. Ivičević, Čuj, Hamlete, čuj Renate Carole Gatice, Ko rukom odneseno Bobe Jelčića i Malo je dovoljno Alena i Nenada Sinkauza te A. Stojkovića.

JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE, potresna je priča o životu naše velike pjesnikinje Vesne Parun.

POTOP, u režiji Mirana Kurspahića, predstava koja je ove godine bila nominirana za NHG u čak četiri kategorije, a glumica Iskra Jirsak dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu. Predstavu nose dvije priče, jedna smještena u1964, a druga u 2014. Dvije obitelji se na svoj specifičan način nose sa životom i bore s problemima koji ih potresaju.

Zdenko Jelčić - Veliki odlazak ITD 17

VELIKI ODLAZAK, monodrama u režiji i izvedbi sjajnog glumca starije generacije, Zdenka Jelčića, rađena pak prema monodrami Minetti, austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda koja govori o povratku velikog glumca nakon 30 godina na kazališne daske kako bi odigrao svoju oproštajnu ulogu.

KO RUKOM ODNESENO, kompleksna priča kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića o međuljudskim odnosima, ljubavnima i prijateljskima, i apsolutni hit prošle sezone kojeg su i kritičari i publika prozvali remek-djelom u malom.

ČUJ, HAMLETE , ČUJ, najnovija predstava mlade argentinske redateljice, Renate Carole Gatice, u kojoj se obrađuje ponekad vrlo kompleksan odnos roditelja i djece. Predstava propituje pitanje slobode identiteta te njegovo oblikovanje kroz naslijeđena očekivanja.

ŽRTVE ZEMLJOPISA, predstava Mirana Kurspahića koja je već šestu godinu na repertoaru Teatra &TD, a koja prikazuje dobre i loše strane takozvanog domaćeg mentaliteta.

RASPRODAJA, još jedna predstava u režiji Mirana Kurspahića kroz koju se prisjećamo kultnih predstava i likova koji su prošli kroz naše kazalište.

GLORIJA, predstava Saše Božića koji je kroz elemente akro joge, ispričao svoju verziju Marinkovićevog poznatog djela, sa sjajnom Natašom Dangubić u glavnoj ulozi te cijelom plejadom mladog hrvatskog glumišta.

MALO JE DOVOLJNO, jedinstveno glazbeno-scensko djelo trojice autora: Aleksandra Stojkovića, frontmena kultne beogradske grupe Goribor te glazbenika Alena i Nenada Sinkauza. Izuzetno emotivna i ogoljena priča o životu, strahovima, unutarnjim nemirima, samoći u ovisnosti i ovisnosti u samoći.

PLANET 8, glazbeno scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević, dobitnice godišnje nagrade grada Čakovca “Josip Štolcer Slavenski” za najbolje glazbeno djelo u 2013. godini.

CRTAČ, nova predstava izvedbenog kolektiva BADco. Crtač se razvija u nizu susreta grupe BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples

MANJE ZLO, predstava kolektiva BAD.co, u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec, inspiriranu filmom “Idi i gledaj” Elema Klimova i poemom “Četiri kvarteta” T. S. Eliota.