Skip to content

Najveći odijevni lanci suspendirali isporuku robe u Rusiju

Među njima su brandovi kao što su Zara, Oysho, Bershka, Calvin Klein, Armani Jeans, Michaels Kors, TopShop i prodavaonice Kira Plastinina, pišu Vedomosti

zara

Najveći prodavači odjeće, obuće i modnih dodataka u Rusiji su zbog devalvacije rublja prestali dostavljati robu u prodavaonice, javljaju danas novine Vedomosti, pozivajući se na svoje izvore.

Prema informacijama lista, među ovim lancima je španjolski Inditex (brandovi Zara, Oysho, Bershka i dr.) Prema riječima suradnika ovog prodajnog lanca, posljednja isporuka bila je u srijedu, 17. prosinca; podataka o novim isporukama nema. U ruskoj podružnici Inditexa nisu odgovorili na upit novina.

Svoje isporuke zaustavila je i VNS Grupa, koja u Rusiji upravlja lancima Calvin Klein, Armani Jeans, Michael Kors, TopShop i dr. Kako je pojasnio generalni direktor VNS Grupe Denis Bogatirev, isporuka za sljedeće proljeće trebala je započeti sredinom ili krajem prosinca, no uzeli su pauzu do kraja 2014. odnosno početka 2015. Doduše, izmjene se nisu odnosile na cijeli asortiman. “U brandovima fast fashiona, primjerice TopShopa, nastavljamo s isporukom, samo u smanjenoj količini”, izjavio je Bogatirev.

“Zaustavili smo isplate prodavačima. Oni su pokazali razumijevanje, jer dolar i euro su nerealni, a mi očekujemo rast valute”, izjavio je za Vedomosti drugi prodavač odjeće, jedan od deset najvećih na ruskom tržištu. Lanac je uspio nabaviti robu za 2015. godinu i sada je trebao kompletirati narudžbu za 2015./2016. No, nije to učinio. “Cijena narudžbe je virtualna, nitko ne zna po kojem će se kursu obračunavati”, pojašnjava direktor lanca. TASS, hr.rbth.com

See also  Romantične kreacije Anne Molinari