Božićna čarolija Orašara uživo iz Boljšoj teatra

Bajkovit balet na programu Cineplexxa

4BOL-official web- THE NUTCRACKER Damir Yusupov HD

U nedjelju, 21. prosinca u Cineplexxu Centar Kaptol i Cineplexxu City Center one Split, balet Orašar u prijenosu uživo iz Boljšoj teatra. Majstorski interpretiran od strane plesača Boljšoja, ovaj balet će začarati cijelu obitelj u blagdansko vrijeme, dokazujući da nikada niste premladi ili prestari da vas Orašar obori s nogu.

Jedan od najljepših klasičnih baleta, danas je najizvođenije djelo na svijetu. Baziran na priči E.T.A. Hoffmanna, svoju popularnost uvelike duguje generacijama mladih koji su uz njega odrasli. U priči, djevojčica Marija na Badnjak od svoga krsnog kuma dobiva neobičnu krckalicu za orahe, lutku Orašara u obliku vojnika. Tijekom noći Orašar oživljava i pretvara se u prekrasnog princa koji se suprotstavlja napadu velikih miševa i zajedno s Marijom kreće na bajkovito putovanje. U čarobnom svijetu Vile Šećera uživaju u proslavi u njihovu čast. Po završetku proslave, Marija i Orašar napuštaju bajkovitu zemlju, a Marija se ujutro budi s lutkom Orašarom u rukama…

4BOL-extra- NUTCRACKER 1 Damir Yusupov HD

Veličanstvena glazba Čajkovskog i koreografija Jurija Grigoroviča na poseban se način dotiču univerzalnih tema ljubavi, moći i zla te će zasigurno oduševiti brojnu hrvatsku publiku u ovo blagdansko vrijeme.

{youtube}swino313Enk|500|400|0{/youtube}

4BOL-extra- THE NUTCRACKER 2 Damir Yusupov

34 Nutcracker photo by Damir YusupovBolshoi1