Skip to content

Bogat tjedan u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar

Ovoga tjedna Hrvatsko narodno kazalište Zadar svakog će radnog dana biti organizator ili domaćin jednog programa

hnk zadar

Večeras, 15.12. s početkom u 20 h uz Soliste Zadarskog komornog orkestra (Marco Graziani, Ankica Šoša Graziani violine, Lucija Brnadić – viola, Mihovil Karuza – violončelo i Žorž Draušnik – kontrabas) predstavit će se harfistica Mirjam Lučev Debanić i pijanist Jurica Šoša.

Atraktivan program sastavljen od djela Debussyja, Uhlika i Schuberta izvest će u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati.

Dan kasnije, u utorak 16.12. u 20 h nastavlja se u ozračju glazbe, ali ovoga puta na kazališnim daskama. U Velikoj dvorani HNK Zadar publika će imati priliku pogledati predstavu o životu Wolfganga Amadeusa Mozarta pod nazivom – Amadeus. U režiji Dore Ruždjak Podolski tekst Petera Shaffera koji govori o mitskom odnosu Mozarta i Salierija na daske zadarskog Kazališta donosi ansambl Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba s glumcima kao što su Enes Vejzović, Nataša Janjić, Filip Križan, Zoran Gogić i drugi.

Koncert gospel glazbe koji sve već tradicionalno održava u HNK Zadar u vrijeme adventa, na rasporedu je u srijedu 17.12. u 20 h. Ove godine strastvenu američku tradicionalnu glazbu predstavit će Joyful Gospel Singers iz New Orleansa. Sedmeročlani vokalno – instrumentalni sastav izvodit će gospel hitove poput Happy day, Joful, Joyful, Amazing Grace itd.

U četvrtak 18.12. u HNK Zadar u 19 i 30 h udruga Igrajmo se predstavit će plodove svog rada s djecom, polaznicima i to kroz predstavu Sjeti me na ljubav.

Tjedan u HNK Zadar završava Božićnom čestitkom Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa u 19 sati. Ulaz na plesnu predstavu je slobodan.

Jurica SOSA

Joyful big