Bečka večer u galeriji HDLU-a

wien compress zagreb 10 dec 2014 1

Pomalo drugačije predstavljanje javnih usluga Grada Beča

wien compress zagreb 10 dec 2014 1

U zagrebačkoj je galeriji Bačva (HDLU) sinoć održano tradicionalno godišnje događanje poduzeća Compress – Kontaktni ured grada Beča, koje je ove godine proteklo u znaku javnih usluga i skrbi za građane.

Gostima su u kratkom uvodnom videu predstavljene najnovije aktivnosti Grada Beča iz područja javnog prijevoza, izgradnje gradske infrastrukture, javnog zdravstva, poticanja kulture, sporta i obrazovanja te inovacija.

Goste su u ime Grada Beča pozdravili gospođa Anica Matzka-Dojder, zastupnica u Pokrajinskoj skupštini grada Beča i članica odbora za „Zdravstvo i socijalu” te voditelj bečkog „Odjela magistrata 27 – Europski poslovi” Martin Pospischill.

foto-galerija

wien compress zagreb 10 dec 2014 2

U Beču se Odjel magistrata 27 zalaže između ostalog i za to, da Beč i u budućnosti zadrži zavidno visoku kvalitetu svojih usluga, čiji je dio na vrlo zanimljiv način predstavljen i u uvodnom djelu bečkog eventa. O kvaliteti življenja u Beču svjedoči naime i činjenica da je američka tvrtka Mercer Consulting Group grad Beč u veljači ove godine po šesti puta proglasila gradom s najvećom kvalitetom življenja u svijetu. Nakon njega slijede Zürich, Auckland, München i Vancouver.

wien compress zagreb 10 dec 2014 3

Bečki MA 27 bavi se osim toga i europskim poticajnim programima koje Grad Beč uveliko koristi te je zadužen i za vođenje „Bečke kuće” u Bruxellesu koja je osnovana 1996. godine.

Među uzvanicima bečkog događanja našle su se i mnogobrojne ugledne osobe iz političkog, gospodarskog i kulturnog života grada Zagreba koje je nakon uvodnog dijela večeri zabavljao poznati bečki glazbenik Papa Bileck sa svojim bendom.

wien compress zagreb 10 dec 2014 14

5 Tęcompress

2 Tęcompress

1 Tęcompress