726 peeters globalizacija zapadne

Marguerite A. Peeters
Globalizacija zapadne kulturne revolucije

Knjiga Marguerite A. Peeters, glasovite stručnjakinje na području međunarodnih organizacija, ljudskih prava, globalnih kulturnih promjena i postmodernizma priručnik je namijenjen svećenicima, odgajateljima, pedagozima, nastavnicima, političarima, intelektualcima, vjernicima i svima koji žele raspoznavati mehanizme globalnoga širenja i djelovanja nove etike, koja je u svojim radikalnim aspektima svjetovna.

Knjiga skida krinku te nove etike koja je plod zapadne feminističke, seksualne i kulturne revolucije prošlog stoljeća kao i duga puta koji je Zapad prešao da bi stigao do postmoderne. Na Zapadu je revolucija već postigla svoje ciljeve i čak se čini da gubi dah, kao da je već ušla u fazu samouništenja. Prva crta bojišnice premjestila se u zemlje u razvoju.

Praktični cilj ovog priručnika je ponuditi čitateljima potrebne informacije, da bi, u svjetlu vječnog zakona koji je sam Bog upisao u ljudska srca, upoznali i raspoznali ključne pojmove i mehanizme djelovanja globalizacije zapadne kulturne revolucije. Pod pojmom globalizacija zapadne kulturne revolucije podrazumijeva se globalno širenje jedne nove etike, do kojega je došlo po prestanku Hladnog rata.

O AUTORICI

Marguerite Peeters je stručnjak na području međunarodnih organizacija, ljudskih prava, globalnih kulturnih promjena i postmodernizma. U Bruxellesu je 2003. god. osnovala Institut za dinamiku dijaloga među kulturama (Institut pour une Dynamique de Dialogue Interculturel / Institute for Intercultural Dialogue), koji proučava globalne kulturne promjene, promiče razlučivanje u svjetlu vječnih vrijednosti i istražuje konkretne mogućnosti pozitivne alternative postmodernističkom radikalizmu.

Uz novinarski rad, objavila je Izopačenje demokracije – vlast u rukama onih koji nisu izabrani (2001.), Nova globalna etika: izazovi za Crkvu (2006.), Globalizacija zapadne kulturne revolucije – ključni pojmovi, mehanizmi djelovanja (2007.).