Globalizacija zapadne kulturne revolucije

726 peeters globalizacija zapadne

726 peeters globalizacija zapadne

Marguerite A. Peeters
Globalizacija zapadne kulturne revolucije

Knjiga Marguerite A. Peeters, glasovite stručnjakinje na području međunarodnih organizacija, ljudskih prava, globalnih kulturnih promjena i postmodernizma priručnik je namijenjen svećenicima, odgajateljima, pedagozima, nastavnicima, političarima, intelektualcima, vjernicima i svima koji žele raspoznavati mehanizme globalnoga širenja i djelovanja nove etike, koja je u svojim radikalnim aspektima svjetovna.

Knjiga skida krinku te nove etike koja je plod zapadne feminističke, seksualne i kulturne revolucije prošlog stoljeća kao i duga puta koji je Zapad prešao da bi stigao do postmoderne. Na Zapadu je revolucija već postigla svoje ciljeve i čak se čini da gubi dah, kao da je već ušla u fazu samouništenja. Prva crta bojišnice premjestila se u zemlje u razvoju.

Praktični cilj ovog priručnika je ponuditi čitateljima potrebne informacije, da bi, u svjetlu vječnog zakona koji je sam Bog upisao u ljudska srca, upoznali i raspoznali ključne pojmove i mehanizme djelovanja globalizacije zapadne kulturne revolucije. Pod pojmom globalizacija zapadne kulturne revolucije podrazumijeva se globalno širenje jedne nove etike, do kojega je došlo po prestanku Hladnog rata.

O AUTORICI

Marguerite Peeters je stručnjak na području međunarodnih organizacija, ljudskih prava, globalnih kulturnih promjena i postmodernizma. U Bruxellesu je 2003. god. osnovala Institut za dinamiku dijaloga među kulturama (Institut pour une Dynamique de Dialogue Interculturel / Institute for Intercultural Dialogue), koji proučava globalne kulturne promjene, promiče razlučivanje u svjetlu vječnih vrijednosti i istražuje konkretne mogućnosti pozitivne alternative postmodernističkom radikalizmu.

Uz novinarski rad, objavila je Izopačenje demokracije – vlast u rukama onih koji nisu izabrani (2001.), Nova globalna etika: izazovi za Crkvu (2006.), Globalizacija zapadne kulturne revolucije – ključni pojmovi, mehanizmi djelovanja (2007.).