Dan svetog Nikole

079 blazevic dan svetog nik

079 blazevic dan svetog nik

Brankica Blažević
Dan svetog Nikole

Zanimljiva slikovnica u toplim, živopisnim bojama namijenjena je djeci predškolske dobi, koja će kroz ilustracije i tekst saznati tko je bio sv. Nikola, zašto donosi darove i koji je pravi smisao darivanja.

Slikovnica je prikladna za darivanje o blagdanu sv. Nikole kao i kroz cijelo božićno vrijeme.

O AUTORICAMA

BRANKICA BLAŽEVIĆ rođena je 1962. godine u Zagrebu. Završila je srednju odgojiteljsku školu i filozofski fakultet stekavši zvanje pedagoga. 20-godišnje radno iskustvo odgojitelja i pedagoga stekla je u radu s djecom predškolske dobi. Danas je pedagog katoličkih dječjih vrtića grada Zagreba. Voditeljica je Povjerenstva za predškolski vjerski odgoj pri NKU-HBK i jedan od autora ?Programa katoličkog vjerskog odgoja djece predškolske dobi?.

Središnjica njezina profesionalnog i obiteljskog života jesu djeca ? ona su inspiracija njezinoj poeziji. Dobitnica je strukovne nagrade ?Ivan Filipović? za 2000. god. Do sada je izdala 10 slikovnica i jedan je od autora priručnika za odgojitelje i roditelje ?Svjetiljke za dječju dušu? i priručnika za odgojitelje u vjeri ?Njihovo je kraljevstvo nebesko?.

ALMA ORLIĆ, akademska slikarica, rođena u Zagrebu, diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, član je HDLU-a od 1961. godine. Paralelno sa slikarskom aktivnošću djeluje kao restaurator vrhunskih djela iz hrvatske kulturne baštine. Danas je muzejski savjetnik i voditelj restauratorskih radionica Muzeja za umjetnost i obrt. Izlagala je na 42 samostalne i 150 skupih izložaba u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala u 20 likovnih kolonija. Autorica je ilustracija u 10 knjiga, uglavnom poezije, te niza ilustracija u dnevnom tisku. Dobitnik je nagrada: Srebrna plaketa grada Pariza, 1969.; Nagrada ?Loltrščak?, Zagreb 1970.; Brojna druga priznanja i otkupi. Donator je mnogih humanitarnih akcija.