Muškarci i žene su iz Edena

5509

Muškarci i žene su iz Edena
Studijski vodič za Teologiju tijela Ivana Pavla II.
Mary Healy

Možda ste čuli za Teologiju tijela pape Ivana Pavla II. i spontano se pitali o čemu se tu zapravo radi. Ili možda dosada nikada niste čuli za teologiju tijela pa se sada prvi put pitate: teologija čega?! Ili ste, pak, već upoznati da se radi o radosnoj vijesti o spolnosti i ljubavi u kulturi koja je opterećena razvodima, preljubima, spolnim bolestima,
tugama i osamljenostima…

Bez obzira na upoznatost s ovom temom, ovaj je studijski vodič kroz Teologiju tijela Ivana Pavla II. korisna knjiga za svakoga. Muškarci i žene su iz Edena osmišljen je kao prikladno i poticajno sredstvo za osobno proučavanje teologije tijela, kao i za oblikovanje radnih skupina po župnim zajednicama koje proučavaju i razmišljaju o značenju ljubavi, spolnosti i braka. Svrha je vodiča da doprinese širenju učenja Ivana Pavla II. o teologiji tijela na vjernicima razumljiv način te da im omogući njezinu primjenu u vlastitomu životu. Time se ostvaruje i evangelizacijska svrha vodiča jer dovodi pojedinca do dubljega poštovanja prema Bogu i njegovu planu za naš život. Ozdravljanje shvaćanja čovjeka o tijelu i spolnosti može biti snažno sredstvo dovođenja ljudi Kristu.

Osim za radne skupine i pojedince vrlo je prikladan za one koji rade s mladima, one koji poučavaju učenike i studente te za roditelje.

Cjelovita Teologija tijela Ivana Pavla II. dostupna je u dva sveska: Muško i žensko stvori ih I. i Muško i žensko stvori ih II.