Skip to content

Sinovčić i ostali ostaju u Remetincu

Reno Sinovčić i sedmero drugih osumnjičenika su u Remetincu. Određen im je jednomjesečni istražni zatvor, a Sinovčiću je odbijena jamčevina od 10 milijuna kuna u gotovini

reno sinovcic

Za zadarskog poduzetnika Sinovčića zatražen je pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Istražni zatvor zatražen je i za sedam osoba koje se zajedno sa Sinovčićem i njegovom tvrtkom VOX kao pravnom osobom tereti za niz koruptivnih nedjela, među kojima je i prouzrokovanje stečaja.

Navodno je riječ o dugogodišnjem bivšem pročelniku zadarske Porezne uprave Vjekoslavu Jurlini, poreznicimaŽeljanu Pejkoviću, Marku Lozančiću i Ireni Anić, bivšem direktoru NK Zadra Novici Erliću, sadašnjem direktoru Daliboru Zebiću i pročelnici zadarske Porezne uprave Stoji Mučaji.

Sinovičićev odvjetnik Andrej Korljan kazao je nakon dvosatnog ispitivanja u Uskoku da je njegov branjenik iznio iscrpnu obranu, odgovarao na sva pitanja tužitelja i negirao sve što mu se stavlja na teret. Iako je kazao da zbog zakonskih odredbi o tajnosti ne može govoriti o sadržaju inkriminacija, Korljan je rekao da zbog medijskih napisa mora istaknuti da se Sinovčić nije okoristio ničim što mu se stavlja na teret.

“Za gospodina Sinovčića nogometni klub Zadar i tvrtka VOX bili su njegov život. Nekakvi navodi o tome da bi se okoristio na račun bilo nogomeetnog kluba, bilo firme potpuno su promašeni. Štoviše on je sve radnje koje je poduzimao, poduzimao upravo da bi klub i firma mogli funkcionirat, da bi opstali na tržištu. On je taj koji je donosio svoj privatni novac i u firmu i u nogometni klub”, kazao je Korljan.

Dodao je da je Sinovčić jedan od poduzetnika koji je zapao u teškoće, ali da je sve radio kako bi sačuvao radna mjesta i kako bi i klub i firma mogli funkcionirat, što nije lako u uvjetima današnjeg poslovanja. (soundset.hr)