Predstavljena knjiga: Kako sam strastveno tražila sreću

Kako sam strastveno tražila sreću

Kako sam strastveno tražila sreću

Split – U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 4. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je knjiga “Kako sam strastveno tražila sreću. Priča o pronalasku Boga i životnog smisla” autorice Jennifer Fulwiler. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Jennifer Fulwiler je po zanimanju programerka koja se naknadno počela baviti pisanjem. Muža je upoznala dok su zajedno radili u tvrtci za visoku tehnologiju. Ona ateistkinja, on nekonfesionalni kršćanin, u isto su se vrijeme obratili na katoličku vjeru. O svom obraćenju i životu poslije njega, kao i o drugim aktualnim temama, javno su govorili u zajedničkom reality show-u. Jennifer Fulwiler piše i kolumne, nastupa na tribinama, sudjeluje u televizijskim i radijskim emisijama, a autorica je i vrlo praćenoga bloga www.conversiondiary.com (“Dnevnik obraćenja”). Odnedavno vodi i vlastitu radijsku emisiju. Sa suprugom i šestoro djece živi u Austinu u Texasu. “Kako sam strastveno tražila sreću. Priča o pronalasku Boga i životnoga smisla” koju mnogi nazivaju “Augustinovim Ispovijestima našega vremena”, prva je njezina knjiga, a privukla je veliku pozornost čitatelja. (IKA)

Jennifer Fulwiler sebi je govorila da je sretna. Zašto ne bi bila? Zarađivala je dosta novca kao programer u informatičkoj tvrtki, upravo se udala za dobro školovanoga muža i živjela je u otmjenoj četvrti u stanu na dvadeset i prvom katu u kojemu je mogla pijuckati fino vino dok promatra zalazak sunca iza brda u Austinu.

Odrastajući u sretnu ateističkome ozračju kod kuće, Jennifer je imala slobodu da samostalno razmišlja i igra po vlastitim pravilima. Ipak, pratila ju je duboka tjeskoba: prolaznost ljudskoga života ju je užasavala, a njezin ateistički pogled na čovjeka kao beznačajan i slučajan ishod fizikalnih sila bacao ju je u očaj. S tim se osjećajem odlučila nositi onako kako je najbolje znala: bježanjem. Ni na trenutak se ne prepuštajući iskrenu razmišljanju, svoje je vrijeme ispunila poslom i užitcima: zabavama, opijanjem i, opet, zabavama. No te su je misli na koncu ipak sustigle jedne presudne noći, dovevši je do ruba očaja te se konačno morala suočiti s pitanjem: koji je smisao života?

Kako sam strastveno tražila sreću. Priča o pronalasku Boga i životnoga smisla dirljiva je, iskrena i ujedno humoristična ispovijest žene koja je odlučila pronaći smisao života i otkrila da ponekad, ako želimo uistinu biti sretni, moramo sve izgubiti.

Knjiga koja se čita u jednome dahu! Provokativni, iskreni, zabavni i nadasve intelektualno izazovni memoari; čitateljima će na vrlo životan način opisati putovanje jedne žene u potrazi za odgovorom o prolaznosti života.
Marija Husar Rimac

Veličanstveno! Ovo su Augustinove Ispovijesti za 21. stoljeće!
Brandon Vogt