Skip to content

Muzejske kreativne radionice za Dobro jutro Hrvatska

radionice moslavina 3

Danas je u Muzeju Moslavine, za emisiju Dobro jutro Hrvatska, novinarsko-snimateljska ekipa s HRT-a snimala tri priloga iz Muzeja i sa kutinskog Novog trga, a vezano za muzejske kreativne radionice, tj. izrade i oslikavanje licitarskih srca i božićnih kugli, dok je jedan prilog bio isto iz Muzeja Moslavine, ali se predstavila pjevačka skupina KUD-a Seljačka sloga i baka Mara iz Kutinskog sela, koje su otpjevale pjesmu „16-est godin imala sam”, a riječ je dakle o Marinoj nagradi za životno djelo, o dugogoišnjem radu KUD-a Seljačka sloga i snimanju novog nosača zvuka koji će se promovirati poslije Nove godine.

foto-galerija

Na ovoj šestoj po redu kreativnoj radionici, pod voditeljstvom ravnateljice i etnologinje MMK, Slavice Moslavac, sudjelovali su učenici iz OŠ Mate Lovraka i OŠ Vladimira Vidrića sa likovnim pedagozima Lidijom Veliki-Vukas i Nikolom Bartulićem. Poslije snimanja učesnici su razgledali i ostale zbirke, a osobito ih je zanimao Garić grad i ostali burgovi o kojima je govorila kustosica arheološkog odjela Ana Bobovec.

Na ostalim muzejskim, kreativnim radionicama sudjelovali su i učenici s nastavnicima iz OŠ Stjepana Kefelje, Zvonimira Franak, a božićno drvce mira će kititi i kreatori iz Društva Naša djeca, Knjižnice i čitaonice Kutina, Udruge OSI i učenici iz OŠ Banova Jaruga. Svčanost ukrašavanja bit će 10. 12. 2014. u 11,00.

Organizator: HRT I Muzej Moslavine Kutina
Vrijeme: 4.12.2014. u 7,15; 8,00; i 8,45 minuta
Mjesto: Muzej Moslavine Kutina i Novi gradski trg
Voditeljica kreativnih radionica: Slavica Moslavac
Stručni suradnici: Lidija Veliki, Nikola Bartulić, Renata Vlahek

See also  Poziv za sudjelovanje u radionici: DAN D – Novo ime, novi vizual