Beč – This Human World 2014

Prosinac u znaku mjesec ljudskih prava

thw Sujet Lang

Austrijski filmski festival o ljudskim pravima pod nazivom This Human World koji će se ove godine u Beču održati od 4. studenog do 13. prosinca, dakle gotovo istovremeno kad i zagrebački Human Rights Festival, publici će predstaviti više oko 70 dokumentarnih, eksperimentalnih i kratkometražnih filmova.

Širok filmski spektar obuhvaća velik broj nacionalnih i internacionalnih produkcija, od kojih većina do sad još nikada nije predstavljena bečkoj publici. Filmovi tematiziraju sve aspekte povrede i borbe za ljudska prava.

Otvorenje festivala u bečkom Gartenbaukino označit će dokumentarni film „At Home” grčkog redatelja Athanasiosa Karanikolasa. Riječ je melodrami koja govori o prikrivenim odnosima moći, ovisnosti i socijalnoj nejednakosti.

Jedno od posebnih težišta festivala su i filmovi imigranata u Austriju, a i sam trailer festivala djelo je jedne imigrantice. Autorica trailera za ovogodišnje sedmo izdanje festivala This Human World je naime Nina Kusturica, mlada austrijska redateljica bosansko-hercegovačkih korijena.

Više o ostatku festivalskog programa potražite na www.thishumanworld.at