Skip to content

Premijerna izvedba predstave “Život je čudo” oduševila publiku

rugatino

Zagreb – Nova uzbudljiva predstava Teatra Rugantino, “Život je čudo”, sinoć je premijerno izvedena pred brojnom zagrebačkom publikom u Sceni Vidra.

Radi se o monodrami čiji je tekst napisao Ivica Ivanišević, po narudžbi velikana hrvatskog glumišta Ivice Vidovića, koji se tada poželio vratiti monodrami kao zahtjevnoj glumačkoj izvedbenoj formi. Predstavu, u kojoj lik Fabijana briljantno igra Siniša Popović, Teatar Rugantino i autorski tim posvetili su upravo Ivici Vidoviću, ujedno i osnivaču ovog kazališta.

Monodrama donosi priču dalmatinskog kraja, a Siniša Popović je utjelovio Fabijana, klesara, prostodušnog vremešnog Splićanina koji retrospektivno prolazi kroz svoj život, izmiren sa sudbinom i svijetom, a sve to pred licima publike koja ga je sinoć pratila smijehom i nagradila gromoglasnim aplauzom.

Monodramu je režirala glumica Gordana Gadžić, umjetnička direktorica Rugantina, kojoj je ovo prva samostalna kazališna režija. O premijernoj izvedbi ističe: “Veoma mi je drago što je publika već na pretpremijernoj izvedbi u Šibeniku pred desetak dana i sinoćnoj premijeri u Zagrebu tako dobro prihvatila naš novi naslov. Trudili smo ponovno ponuditi nešto novo i zainteresirati publiku nesvakidašnjom pričom naizgled običnoga lika iz susjedstva – sinoćnja publika daje nam znak da smo upravo to i uspjeli.”

Glazbu za predstavu skladao je Darko Rundek, scenografiju je izradio Miljenko Sekulić, a kostime dizajnirala Elvira Ulip. Oblikovatelj svjetla je Saša Mondecar.