Haag traži Šešeljevo vraćanje u pritvor – reakcije

Vojislav Šešelj se neće dragovoljno vratiti u Haag, poručio je zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šaorović u povodu zahtjeva haaškog tužiteljstva da se haškog optuženika Šešelja s privremene slobode vrati u sheveningenski pritvor

photo-srbija-licnosti-seselj vojislav-Ljuga

Šarović je s tim u vezi izjavio da je Šešelj svoj posao u Haagu završio. Kako će i što će dalje, pitajte Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, izjavio je Šarović agenciji Beta. Šarović je komentar Tužiteljstva da je Šešelj potkopao duh odluke o privremenom oslobađanju ocijenio smiješnim.

Taj koji je formulirao takvu konstataciju nema veze s pravom, on je vjerojatno završavao fakultet zajedno s Tomislavom Nikolićem, rekao je ovaj Šešeljev bliski suradnik, aludirajući na optužbe kojima je ranije osporavana fakultetska diploma srbijanskog predsjednika.

Srpska radikalna stranka: Brammertz radi po nalogu Beograda i Zagreba

U povodu zahtjeva tužitelja Haaškog tribunala o ukidanju odluke o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja, SRS može samo konstatirati da se ovdje isključivo radi o političkom nalogu koji u ime režima u Beogradu i Zagrebu provodi Serge Brammertz, obavila je na svojoj internetskoj stranici Šešeljeva Srpska radikalna stranka (SRS), koja na zadnjim izborima nije ušla u parlament.

Ova stranka navodi kako je pri pokretanju prve inicijative po službenoj dužnosti za privremeno puštanje na slobodu Haaški tribunal zatražio da se Vojislav Šešelj izjasni i on je tada nedvojbeno naveo da će se baviti politikom, da će držati mitinge, da će davati izjave za medije i da će na svakom mjestu napadati Haaški tribunal kao antisrpski nelegalan sud.

U priopćenju radikali naglašavaju da se vođa SRS neće obazirati na zahtjeve iz Haaga. Prof. dr Vojislav Šešelj se neće odazvati paničnim vapajima Haaškog tribunala, jer prije konačnog puštanja na slobodu nije podnosio nijedan zahtijev, niti mu je Haaški tribunal postavljao bilo kakve uvjete, istaknuli su radikali.

Njihova je ocjena da je povratak dr Vojislava Šešelja izazvao totalnu pometnju u redovima sadašnjeg režima u Srbiji te da se jasno uočava da Serge Brammertz istupa kao glasnogovornik Aleksandra Vučića.

U Beogradu je još nitko od državnih dužnosnika nije očitovao u povodu zahtjeva haaškog tužiteljstva za povratkom Šešelja u pritvor u Den Haagu.

Premijer Aleksandar Vučić nalazi se u posjetu Izraelu, ministar vanjskih poslova Ivica Dačić u Bjelorusiji, a iz ureda šefa nacionalnog vijeća za suradnju s ICTY-em Rasima Ljajića i srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića za sada nema priopćenja. (Foto: Stock, HRT)