plakat-1

Samostalna izložba fotografija čakovečkog i međunarodnog majstora fotografije Petra Sabola Sharpeye, pod nazivom “Butterflies/Leptiri” otvorena je u nedelju, 23. studenog u Galeriji Cro Art Photo Cluba, Gajeva 25, Zagreb.

foto-galerija

Riječ je o fotografijama u boji većeg formata iz njegova tematski širokog ciklusa “Butterflies”. Sa njima je ovaj uvaženi poznavatelj prirode i medija fotografije i istaknuti hrvatski fotoumjetnik u posljednje tri godine sudjelovao i osvajao prestižne nagrade i priznanja na mnogim međunarodnim natječajima i izložbama širom svijeta pod visokim pokroviteljstvom Međunarodne federacije fotografskih umjetnosti – FIAP i Američkog udruženje fotografa – PSA.

Do not disturb

Iako se fotografijom bavi tek sedam godina (od 2007.), Sabol je u veoma kratkom vremenu postao poznati i priznati međunarodni majstor fotografije. Najbolji su iskaz vrijednosti njegove fotografije njegovi uspjesi (nagrade i priznanja) na međunarodnim izložbama natječajne (žirirane) fotografije. Za nepune tri godine – od 2012., otkada datira njegovo redovito slanje fotografija na natječaje i time i sudjelovanje na međunarodnim izložbama pod pokroviteljstvom FIAP-a (Međunarodne federacije fotografske umjetnosti) i PSA (Američke fotografske asocijacije), ostvario je ogroman uspjeh, vjerujem najbolji i najveći na hrvatskoj fotografskoj sceni. Dosad je sudjelovao na 175 FIAP salona, radovi su mu prihvaćeni više od 1500 puta, pa je tako u 29 zemalja svijeta osvojio ukupno 135 vrijednih nagrada – medalja i pohvala. Na PSA izložbama sudjelovao je 25 puta i osvojio 45 nagrada; medalja i pohvala. Između svih ovih vrijednih nagrada valja izdvojiti najznačajniju – FIAP-ovu zlatnu medalju na 7th Emirates Photography Competition 2012/116, odnosno na sedmom Fotografskom natjecanju Emirata pod nazivom ‘Cultural reflections’ koje slovi za jedno od najvećih fotografskih natjecanja pod FIAP patronatom na kojem se, osim trofeja i priznanja, dodjeljuju i vrijedne novčane nagrade. Riječ je o nagradi koju je dobio kao pobjednik u makro kategoriji s fotografijom ‘Natural abstract’, s kojom je pobjeđivao na mnogim natječajima. Osim golemog uspjeha na FIAP međunarodnim salonima fotografije, valja spomenuti da je ova njegova fotografija pod rečenim nazivom ‘Natural abstract’ bila među finalistima na SONY World Photography Awards u Londonu i na francuskom Grand Prix De Decouvertu. Trajno je primljena u Nacionalnu biblioteku u Parizu 2012. godine. Popis autorovih nagrada se može vidjeti na njegovim stranicama: http://www.sharpeyephoto.com/awarded-photos/ i http://www.sharpeyephoto.com/.

Međunarodna federacija fotografskih umjetnosti FIAP, 2013. godine dodijelila je Petru Sabolu počasno umjetničko zvanje AFIAP (Artiste FIAP), a 2014. godine, počasno zvanje EFIAP (Excellence FIAP).

Butterfly magic 3

Odgovori