Bečka i Zagrebačka burza potpisale ugovor distribuciji podatka

 2014 Wiener Börse AG

Bečka i Zagrebačka burza potpisale su ugovor o suradnji u području distribucije podataka. Na taj je način Bečka burza svoju mrežu podataka proširila na još jednu zemlju s područja Srednje i Jugoistočne Europe. Bečka je burza do sada naime ostvarila partnerstvo s burzama CEE regije te burzama Banja Luke, Beograda, Makedonije, Crne Gore, a prošle je godine kao prva partnerska burza iz Azije pridobivena i burza Kazahstana.

Bečka burza obuhvaća ukupno 240 međunarodnih distributera podataka; 24 % njih pri tom dolazi iz Velike Britanije, 19 % iz SAD-a, 14 % iz Njemačke te 10 % iz Austrije.

Počevši od naredne godine klijenti Bečke burze moći će u stvarnom vremenu dakle moći dobiti i informacije o cijenama i temeljne podatke o hrvatskim poduzećima.

Zagrebačka burza na ovaj način dobiva mogućnost proširenja međunarodne strukture klijenata i suvremenu tehničku infrastrukturu, kazao je član Uprave Bečke burze, Michael Buhl.

„Ova je suradnja u skladu s dugoročnim ciljevima Zagrebačke burze, a to su naime jačanje domaćeg i regionalnog tržišta kapitala, povećanje vidljivosti i olakšanje pristupa međunarodnim ulagačima”, dodala je i Ivana Gazić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.