Zdravo oko Zvonka Bušića u Grudama i Lokvičićima

S predstavljanja u Grudama

Knjiga sjećanja Zvonka Bušića Zdravo oko predstavljena je u Grudama (Bosna i Hercegovina) i u Lokvičićima kod Imotskoga. Knjigu su predstavili književnici Julienne Bušić, supruga Zvonka Bušića i Tomislav Marijan Bilosnić.

U utorak 18. studenoga 2014. godine, u povodu Dana općine Grude, u kinodvorani u Grudama, predstavljena je knjiga Zdravo oko, čime su započeli 9. Dani Matice hrvatske u Grudama 2014. Uz Bilosnića i Julienne Bušić, o knjizi je govorio i Mario Bušić, predsjednik MH Grude, dok je u glazbenom dijelu programa sudjelovala kantautorica Lucija Zovko. Dan prije Julienne Bušić je proglašena počasnom građankom Općine Grude.

Sutradan, 19. studenoga 2014. godine Zdravo oko Zvonka Bušića, predstavljeno je u sali Općine Lokvičići. Organizator ovog predstavljanja bio je Kulturno, športsko i ekološko društvo “Bilubij” Lokvičići, a moderator novinar i književnik Domagoj Zovko. Uz Julienne Bušić i T. M. Bilosnića izvadke iz knjige čitao je glumac Ante Šućur.

Knjiga sjećanja Zvonka Bušića Zdravo Oko tiskana je u izdanju Večernjeg lista iz Zagreba. Kao urednik potpisuje se Damir Pešorda, koji je napisao i predgovor ovim sjećanjima.

U Lokviuma