Skip to content

Život je čudo – pretpremijerno pred šibenskom publikom

rugatino

Teatar Rugantino predstavlja “Život je čudo” po tekstu Ivice Ivaniševića

U Teatru Rugantino radi se na posljednjim pripremama za pretpremijernu izvedbu nove predstave “Život je čudo”, koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, 19. studenoga 2014. godine, s početkom u 20 sati.

Monodramu “Život je čudo”, napisao je književnik Ivica Ivanišević, a izvodi je nagrađivani glumac Siniša Popović, prvak drame HNK Zagreb. Autorski tim okuplja afirmirane kazališne umjetnike, a publici će zasigurno biti zanimljiva ponovna suradnja Teatra Rugantino i glazbenika Darka Rundeka. Scenografiju je izradio Miljenko Sekulić, a kostime dizajnirala Elvira Ulip. Oblikovatelj svjetla je Saša Mondecar.

DarkoRundek2

O čemu se radi u predstavi pisac Ivica Ivanišević je ovako objasnio:

“Naša predstava govori o umijeću radovanja životu. Njezin junak samo je na prvi pogled sit svega, on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.”

Duhovito se osvrnuo i na autorski tim: “Premda biste možda očekivali da je predstavu ozvučio muzičar iz portuna, to je učinio Darko Rundek, glazbenik iz haustora. Ali tako da nećete primijetiti razliku.

Konačno, životu će se pred vama radovati čovjek kojemu ćete vjerovati, Siniša Popović, prvak drame HNK, nagrađivan u Zagrebu, ali formatiran u Splitu.

Kako je ovo muška priča, k tome još i dalmatinskog timbra, logično je da tri kantuna predstave drži jedna žena. Gordanu Gadžić do sada ste znali i voljeli kao glumicu, počnite se navikavati na nju u redateljskoj ulozi”.

Gordana GadzicGordana Gadžić, umjetnička direktorica Teatra Rugantino kojoj je ovo prva vlastita režija ističe: “Junak naše monodrame “Život je čudo”, Fabijan, u izvrsnoj interpretaciji Siniše Popovića, prolazi svoj životni put u dramatičnim povijesnim razdobljima: od fašističke okupacije, odlaska u El Shatt, socijalističke izgradnje i tranzicijske razgradnje. No usprkos brojnim životnim nedaćama Fabijana ne napušta želja za životom. U vremenu kada depresija na ljestvici svih bolesti izbija na prvo mjesto duh našeg junaka može za sve nas biti ljekovit.”

See also  Premijera "Razlikovanja" u Studentskom centru

Ovaj tekst pisan je po narudžbi velikana našega glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

Predstavu Život je čudo, Teatar Rugantino posvećuje svom utemeljitelju, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji stvarao nezaboravne uloge

Nakon pretpremijerne izvedbe predstave “Život je čudo” u Šibeniku, 19. studenoga, Teatar Rugantino najavljuje veliku zagrebačku premijeru predstave, i to 30. studenoga 2014. godine u Kazalištu Vidra.

Ivica Ivanisevic

SinisaPopovic 1