Šešelj: Došao sam da vam podnesem izvještaj

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke u Beogradu održali skup dobrodošlice za vođu Vojislava Šešelja koji se u srijedu vratio u Srbiju iz pritvora u Haagu. Skup je, piše Blic, prijavljen policiji. Iako se najavljivao dolazak oko 10.000 ljudi, skupilo ih se oko 3000

seselj

– Kao što sam obećao prije 12 godina, rasturit ću Haški sud. Sada sam došao da vam podnesem izvještaj. Ostavio sam tamo ranjenu zvijer da krvari, ali tamo su i dalje naši sužnji, i sudi im se zato što su Srbi – rekao je Šešelj okupljenima.

Kazao je i da se sudi “srpskim generalima i oficirima koji su branili otadžbinu”. Osvrnuo se i na sadašnju vlast u Srbiji.

– Sad su na vlast došli najgori, naši dojučerašnji suborci i suradnici. Bili su u prvim redovima za obranu Srbije, a sada se dodvoravaju Amerikancima. Izdali su, ali je došlo vrijeme da polože račune. Što nisu prije izbora rekli da će biti smanjenja plaća i mirovina? Zato ćemo već sljedeće godine imati nove izbore – zaprijetio je Šešelj. Svoje nekad najbliže suradnike Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića optužio je za “izdaju Srbije” zbog vlasti i ogromnog novca.. Kazao je da su Nikoliću u dolasku na vlast pomogli Milo Đukanović, Boris Tadić.

– Sada je predsjednik sa falsificiranom diplomom, nijedan ispit nije položio. Nekad je bio častan i skroman. Vučić nije falsificirao diplomu – tvrdi Šešelj.

Dok su se s razglasa puštale krajiške pesme, pristaše su nosile zastave i transparente sa Šešeljevim likom. Nastupao je i narodni pjevač Era Ojdanić. Povremeno su se palile baklje, a netko je donio i transparent s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina. Puno je slika s likom Šešelja, ali i Draže Mihajlovića. Govorio je i potpredsjednik stranke Nemanje Šarovića, a nako toga kolona se sa Trga Republike uputila u mimohod ulicama Beograda.

seselj 2

(Foto: Reuters/Pixsell, Vecernji.hr)