Skip to content

Bečki mjesec fotografije

175 izložbi povodom 175. obljetnice postojanja fotografije

 Majlinda Hoxha Fotogalerie Wien Kopie

Ovogodišnje izdanje bečkog mjeseca fotografije pod nazivom “Eyes On” ove će se godine održati od 27. listopada do 30. studenog, a obuhvatit će radove preko 650 domaćih i međunarodno priznatih umjetnika.

Na temelju ukupno 175 fotografskih izložbi, a toliko ih je upravo zbog činjenice, što se ove godine proslavlja 175. godišnjica postojanja fotografije, „Eyes On” i ove godine prikazuje nevjerojatnu širinu ovog medija, koja seže od konceptualne fotografije preko dokumentarne i povijesne fotografije sve do web-fotografije.

Otvorenje ovogodišnjeg bečkog mjeseca fotografije održano je 27. listopada, kooperacijskom izložbom “Memory Lab. Photography Challenges History” u bečkoj galeriji MUSA, koja je zajednički projekt svih osam gradova partnera ove manifestacije, Beča, Berlina, Bratislave, Budimpešte, Ljubljane, Luksemburga i Pariza.

Nekoliko izložbi ovogodišnjeg mjeseca fotografija posvećeno je obilježavanju 100. obljetnice od početka 1. svjetskog rata, dok će se najveći broj izložbi, njih čak osam, održati u nekadašnjoj bečkoj tvornici kruha (Brotfabrik) koja se u međuvremenu profilirala u izložbeni prostor.

Opširan popratni program ove manifestacije sastoji se od diskusija, radionica i predavanja, a više informacija o cjelokupnom programu potražite na www.eyes-on.at

 Katharina Roßboth Atelje Setzer-Tschiedel Kopie