putin

Vladimir Putin, nezadovoljan odlukom premijera Srbije Aleksandra Vučića da ne potpiše protokol kojim se regulira vraćanje duga za ruski plin do ožujka sljedeće godine, u iznosu od oko 200 milijuna dolara, odlučio je “kazniti Srbiju” reduciranjem isporuke plina toj zemlji za 28 posto, odnosno za trećinu dogovorenih količina.

Prema pisanju lista Danas, Vučić je odbio potpisati jamstvo da će Srbija do ožujka vratiti taj dug, jer smatra da je taj Putinov zahtjev neumjesan i nekorektan s obzirom na činjenicu da “Rusija preko Naftne industrije Srbije uveliko profitira na Srbiji.”

Aleksandar Vučić je o nastaloj situaciji obavijestio članove Vlade Srbije na posljednjoj sjednici, a izvori lista Danas tvrde da je premijer bio ljut zbog Putinovog zahtjeva da Srbija vrati 200 milijuna dolara do ožujka 2015. Vučić je, navode, rekao da je vrlo razočaran ovom odlukom Vladimira Putina te se čekuje da će Aleksandar Antić, ministar energetike, ruskoj kompaniji za isporuku plina poslati protestno pismo. (Foto: Reuters/Pixsell, VL)

Leave a Reply