Zagreb-startup

Grad Zagreb, u suradnji s Veleposlanstvom Izraela, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Zagrebačkim velesajmom organizira start–up konferenciju “Zagreb Connect”, što će se održati 12. i 13. studenoga 2014. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma – najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi na kojoj su, uz gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovu zamjenicu Sandru Švaljek te pročelnicu Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirku Jozić sudjelovali i predstavnici suorganizatora Konferencije: Veleposlanica Izraela u RH Zina Kalay Kleitman sa suradnicima, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG – BICRO Boris Guina te direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković.

Ove godine pokreće se Zagreb Connect, novo poslovno događanje u Gradu Zagrebu. Cilj je omogućiti poduzetnicima početnicima i start – up tvrtkama iz Hrvatske i regije da predstave svoje poslovne ideje potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Prvi dan konferencije natjecateljskog je karaktera – start–up tvrtke predstavit će se investitorima kroz tzv. pitch-eve, dok je drugi dan rezerviran za predavanja start-up stručnjaka i panel rasprave – izložila je zamjenica Sandra Švaljek dodavši da će partneri konferencije s iskustvom upravljanja razvojnim procesom start-up projekata odabrati dvadeset najperspektivnijih, mentorirati ih i pripremiti za predstavljanje na konferenciji Zagreb Connect.

Gradska uprava prepoznaje svoju novu ulogu koju joj nameće današnja gospodarska situacija u zemlji i u našem okruženje. Želimo Grad Zagreb staviti na kartu Europe i svijeta kao povoljnu lokaciju za poslovanje svih poduzetnika, a osobito onih u brzorastućim tvrtkama baziranim na znanju i visokim tehnologijama. Želimo stvoriti povoljno okruženje za rad takvih tvrtki i učiniti zagrebačku start – up zajednicu prepoznatljivom u očima investitora i poslovnih anđela. Stoga smo angažirali svoje ljudske i materijalne resurse kako bismo organizirali ovu kongerenciju koja je prilika za ostavrivanje kontakata i sinergije među osnima koji svojim primjerom svjedoče o mogućnostima razvoja našeg grada, Republike Hrvatske i šire – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Veleposlanica Republike Izrael Zina Kalay Kleitman čestitala je gradonačelniku Bandiću i cijelom timu na inicijativi za ovaj projekt kojemu se Veleposlanstvo rado pridružilo.

Izrael je poznat po start-up zajednici koja je prepoznata kao okosnica razvoja.

Vjerujem kako će upravo Zagreb Connect iznjedriti kvalitetne projekte i istaknuti značaj i potencijale rastuće start up zajednice srednje i jugoistočne Europe – nadovezao se Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO, tvrtke koja, kao je naglasio, intenzivno radi na pripremi VC fonda – fonda rizičnog kapitala koji će biti namijenjen start-up tvrtkama s visokim potencijalom rasta i potrebom za kapitalom u ranoj fazi financiranja. (zagrebonline.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.