Pridružite se humanitarno-ekološkoj akciji “Think Green – Jarun 2014.” u subotu, 25. listopada

Think-Green

Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ronjenje i ekologiju okupljenih oko Ronilačkog kluba „Roniti se mora” i „NATIONAL GEOGRAPHIC HRVATSKA” jezero Jarun će hvale vrijednom inicijativom obilježiti ovaj dan jednom ekološkom i humanitarnom akcijom.

Danas kad se cijeli Svijet suočava s globalnom krizom izumiranja koja prijeti ne samo prirodnom okruženju nego i ljudskoj populaciji, vrlo je važno kontinuirano ukazivati na važnost našeg prirodnog okruženja.

Očuvanje prirode i prirodnih resursa osnova je za razvoj daljnjeg života na zemlji uključujući hranu, piće, lijekove, goriva pa čak i građevne materijale. Ekološki sustavi našeg planeta opskrbljuju nas mnogim nezamjenjivim izvorima i uslugama kao što su zrak i čista voda, tlo, oprašivanje, regulacija klime itd.

Projekt je zamišljen kao velika ekološko – humanitarna akcija koja će se sastojati od:
• čišćenja Jarunskog jezera i površine oko jezera
• ekološke radionice na kojima će građani moći naučiti mnoge korisne informacije o zelenom načinu življenja
• prikupljanja sredstava za SOS Dječje selo Hrvatska

RK “Roniti se mora” će u sklopu eko akcije organizirati i edukaciju za mlade o ronjenju i potrebnoj opremi, životinjskom i biljnom svijetu u vodama te podvodnoj fotografiji.
Svoj dolazak najavilo je već više od 60 ronioca iz Zagreba, Splita, Siska, Varaždina, Karlovca i Vojvodine, a u akciju čišćenja Jaruna uključio se Grad Zagreb i brojni drugi gospodarski subjekti i poznate osobe koje svojim doprinosom žele poduprijeti ideju očuvanja prirodnih bogatstava.
Organizatori najavljuju cjelodnevnu zabavu za velike i male, a pozivaju Vas da i Vi budete dio ovog događanja.

Program održavanja ekološke akcije:

09:30 – 10:00 – podjela poklon paketa svim sudionicima
10:30 – Otvaranje ekološke akcije (otvorenje akcije – Grad Zagreb)
10:45 – glavni urednik NGH g.Hrvoje Prćić
10:50 – Zajedničko fotografiranje svih sudionika
11:00 – izjave za medije
11:00 – Početak prikupljanja sredstava za S.O.S dječje selo – (prodaja časopisa National Geographic Hrvatska, Scubalife, prodaja podvodnih fotografija)
12:00 – Početak radionice za djecu i roditelje o određivanju kvalitete vode metodom biotičkog indeksa koju drži profesor biologije g. Mišo Rašan
12:00 – 13:30 Čišćenje jezera Jarun kod mosta Univerzijade i regatne staze i okolice oko jezera
14:00 – Ručak za sve sudionike akcije
17:00 – Zatvaranje eko akcije Think Green – Jarun 2014
10:00 – 17:00 Tijekom trajanja cijele akcije da ne ostanete gladni i žedni naši partneri Zagrebačke pekare Klara i Franck će se pobrinuti da se imate s čime okrijepiti. (zagrebonline.hr)