U organizaciji Turističke zajednice Grada Nina te u partnerstvu sa Solanom Nin danas će se održati obilježavanje 5. europskog dana prebrojavanja ptica

nin

Za ljubitelje ptica i promatrače ptica, ali i sve koji vole prirodu, ovo je jedinstvena prigoda da se upoznaju s osebujnim svijetom jedinstvenog močvarnog staništa Ninske lagune.

Cilj je promocija iznimne biološke vrijednosti solana i lagune, kao iznimno važnog močvarnog staništa, s naglaskom na faunu ptica. Ovo je jedno od svega nekoliko vrlo rijetkih staništa na našoj obali u koja spadaju i niske muljevite i pjeskovite obale s močvarnim dijelovima. Mediteranska vlažna područja koja su pod utjecajem plime i oseke predstavljaju jedno od globalno najugroženijih staništa, a u Republici Hrvatskoj su ista kritično ugrožena.

Iz TZ Nina pozivaju vas da dođete u Nin te učite pod stručnim vodstvom jednog od najcjenjenijih hrvatskih biologa Gorana Šafareka koji volontira i pomaže Turističkoj zajednici Grada Nina u razvoju manifestacije i utemeljenju turističkog proizvoda birdwatching turizma. Poučit će vas kako promatrati ptice te koje vrste žive na solanama.

Na poljima Solane očekuju vas u 10 sati ili u 14 sati kako bi se upoznali sa značajem tog dana i brige o ptičjem svijetu, te u 19,00 sati kada će se održati predavanje o značenju močvarnih staništa za očuvanje ptičjeg svijeta.

Preporuča se sportska odjeća i obuća prilikom terenskih obilazaka, te ponesite dalekozor ukoliko ga imate! (ezadar.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.