Skip to content

Predstavljanje knjiga Dijane Jelčić

dijana jelcic

U ponedjeljak, 6. listopada 2014. u 19 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke na Krvavom mostu 2, održat će se predstavljanje knjiga pjesnikinje i spisateljice Dijane Jelčić, Mostovi pod kojima se budim i Nestvarno stvarni. Predstavljanju će, osim autorice, prisustvovati glumci Perica Martinović, Anica Dobrić i Zdenko Jelčić, uz Enesa Kiševića kao moderatora.

Enes Kišević autor je osvrta za obje knjige: „Najnoviji stihovi pjesnikinje Dijane Jelčić zaista su nestvarno stvarni. Oni će takvima ostati i kada više ne bude ruke koja ih je stvarala, učinivši ih jednako vidljivim i stvarnom i nestvarnom svijetu.”

Dijana Jelčić rođena je 1949. u Sarajevu. Školovala se u Koprivnici, Zadru, Zagrebu i Zürichu, živjela 38 godina u Švicarskoj, da bi se naposlijetku, kako sama kaže, “vratila u matičnu luku”. Autorica je pjesničkih zbirki Osamnaest crvenih ruža (1986.), Odakle dolazi ljepota (1987.), stručne knjige Umijeće svakodnevnog pokreta (2006.), a neki njeni tekstovi uvršteni su u zbirke Dotaknuti stihom (2013.), Dotaknuti prozom (2013.) i Valentinovo (2014.).