Skip to content

Viennafair 2014

VIENNAFAIR The New ContemporaryVIENNAFAIR Christian Jungwirth

Najveći austrijski sajam umjetnina “Viennafair” ove će godine svoja vrata otvoriti od 2. do 15. listopada u prostorijama bečkog velesajma “Messe Wien”.

Na ovom jedinstvenom prodajnom sajmu suvremene umjetnosti bit će zastupljeno 115 galerija i umjetničkih institucija iz cijele Europe, a pored djela već etabliranih austrijskih i internacionalnih umjetnika očekuje se i veliki broj radova mladih umjetnika u usponu. Na sajmu će biti zastupljeno 25 zemalja, a pored vodećih austrijskih galerija svoje je sudjelovanje najavio i veliki broj izlagača iz Istočne i Jugoistočne Europe te Velike Britanije, SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Irana. Iako su proteklih godina na sajmu sudjelovali i hrvatski izlagači, ove godine to nažalost nije slučaj.

U fokusu ovogodišnjeg sajma nalazi se galerijska umjetnička scena Rumunjske, a posjetiteljima će biti predstavljeno 30 jako zanimljivih pozicija suvremene rumunjske umjetnosti.

Organizatori ovogodišnjeg sajma očekuju veliki odaziv posjetitelja iz cijelog svijeta, njih preko 23.000, što okupljenim galeristima u vremenima globalne gospodarske krize garantira i ekonomski uspjeh.

Više informacija možete potražiti na: www.viennafair.at

VIENNAFAIR-Save-The-Date-2014

See also  U Beču se otvara inovativna škola programiranja