Klubvizija SC u suradnji s Udrugom 25 FPS organizira dvodnevnu DIY radionicu svjetlosnog performansa „Let your light shine” pod vodstvom renomirane umjetnice Jodie Mack koja će se održati 27. i 28. rujna u prostorima MM centra (Studentski Centar), u sklopu Festivala 25FPS

workshop let your light shine  visual

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, molimo sve zainteresirane da nam se jave na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com sa svojim osobnim podacima te da navedu svoje dosadašnje iskustvo u radu s filmom/fotografijom/videom i zašto žele prisustvovati radionici.

Prijave primamo do 22. rujna, a odabrane polaznike ćemo obavijestiti 23. rujna. Kotizacija je 100 kn za članove Klubvizije SC te 150 kn za sve ostale.

Radionica će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu polaznicima će kroz predavanje biti predstavljena povijest svjetlosnih performansa u apstraktnoj animaciji, od ranih eksperimenata Thomasa Wilfreda i Mary Hallock-Greenewalt, preko svjetlosnih projekcija Mikea Leonarda, zaduženog za legendarne svjetlosne projekcije Pink Floydu, do suvremenih audiovizualnih performansa.

Nakon predavanja slijedi praktična radionica, gdje će polaznici imati priliku eksperimentirati s reflektiranjem, prelamanjem i projiciranjem svjetla kroz niz svjetlopropusnih objekata i tekućina uz pomoć dijaprojektora, 16 mm projektora, grafoskopa i video kamere, a rezultate će dokumentirati na 16 mm filmskoj vrpci. Preobratni 16 mm filmski materijal u boji polaznici će ručno razvijati u laboratoriju.

Jodie Mack (1983, London, UK) je eksperimentalna animatorica. Diplomirala je film, video i nove medije na School of Art Institute u Chicagu, a predaje animaciju na Darthmouth Collegeu. Kombinirajući tehniku i strukturu koja se koristi u apstraktnoj animaciji s onom u filmskim žanrovima, radi kolaže kako bi istražila odnos između grafičkog filma i naracije, odnosno, napetost između forme i značenja.

Njezini 16-milimetarski filmovi prikazani su na svim važnijim svjetskim festivalima (Images Festival, Ann Arbor Film Festival, Rotterdam Film Festival, Edinburgh International Film Festival), a ujedno kurira programe na mnogim festivalima eksperimentalnog filma u SAD-u.

Odgovori