Skip to content

Azil Prijatelji Čakovec: Štenci traže dom

Sklonište za životinje “PRIJATELJI” djeluje od 2001. godine sa svrhom zaštite, zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području cijele Međimurske županije

Sabri b 5

Sklonište ima četrdesetak odvojenih dvorišta i 25 boksova u kojima su smještene razne pasmine pasa. U dvorištima se nalaze boksevi i pseće kućice koje štite životinje od kiše i hladnoće. Uređeno je i posebno dvorište za istrčavanje pasa koji su u boksevima, a što sve njih posebno raduje.

Sklonište za životinje “Prijatelji” nastoji svojim djelovanjem otkloniti sadašnja ograničenja svijesti građana o pravima životinja, poticati njihovu zaštitu i prava, te zbrinuti što veći broj napuštenih i ostavljenih životinja.

Velik broj napuštenih životinja pokazatelj je nedostatka moralne zrelosti pojedinih građana. Ovaj sve veći problem ne može biti samo na teret skloništa, već je to problem cjelokupnog društva u kojem živimo i nitko ne bi smio pred tim zatvarati oči.

U želji da pomognemo skloništu i napuštenim životinjama kako bi što lakše pronašle svoj dom, odlučili smo s vama, drage naše čitateljice, podijeliti informacije o udomljavanju pa ako imate volje i želje pomoći ili znate nekoga tko bi vrlo rado udomio napuštenu životinju pozivamo vas da se aktivirate.

Bennie (M), Elias (M), Sammy (M), Tino (M), Maxi (M) i Mira (Ž) su braća i seka pronađeni pred samu oluju u šumi usred Pribislavca. Imali su ogromnu sreću jer bi vjerojatno uginuli na na kiši i nevremenu koje je uslijedilo. Stigli su u prilično lošem stanju, puni parazita, unutarnjih i vanjskih, ali uz adekvatnu skrb bit će to uskoro prekrasni psići srednjeg rasta u odrasloj dobi.