Pucanj u demokraciju

Zagreb 1 Ilica

Zagreb 1 Ilica

Sprema se privremena zabrana referenduma

„ZAGREB – Na saborskom Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav upravo se raspravlja o moratoriju na referendum…”, objavio je jedan dnevni list

Dakle pripadnici političke kaste ‘obilježili’ su međunarodni dan demokracije pucajući u samo srce demokracije, reče s onim samogrižljivim sarkazmom stari mudri profesor u mirovni.

Jezivo je licemjerje te političke kaste. SDP predsjednik Saborskog Odbora za Ustav Grbin, zvan pravni Guillotin, izjavio je kako je inicijativa GONG-a za njih jedina prihvatljiva. Zar to samo po sebi ne govori da u isti rog pušu SDP i GONG koji, pazite sad ovo , sebe naziva neovisnim istraživačkim centrom?? Nezavisni stručnjaci pišu da se upravo oni najviše finansiraju iz raznoraznih ministarstava te da ne će pljuvati u zdjelu iz koje jedu. Zanimljiv članak koji skida krinku GONG-u : GONG-ov kompleks manje vrijednosti na ishrani hrvatskoga proračuna http://narod.hr/kolumna1/gong-ov-kompleks-manje-vrijednosti-na-ishrani-hrvatskoga-proracuna/

Već i vrapci na grani pjevaju kako su HDZ=SDP isto tijelo i isti um kojemu je stalo samo do vlasti a ne države i naroda, pa ipak oni se i dalje izmjenjuju na prijestolju guleći svoje ovce do gole kože

Hvala Bogu uvijek su postojali i postojati će ljudi koji pale svjetlo u mraku, a danas ti vizionari upalili svjetlo, istina kržljavi plamen titra u mraku ali svakim novih dahom postaje sve veći sjajniji- promjena izbornog zakona. Da, inicijativa U IME OBITELJI je svjetlo na kraju tunela! Kada je ta politička kasta shvatila da će ih ta svjetlost raskrinkati odlučiše pošto poto ugasiti svjetlo. Kako to oni shvaćaju demokraciju najbolje govori ova izjava predsjednika Hrvatskog Sabora: “Mi smo u Hrvatskoj odnedavno svjedoci svojevrsne navale na referendum kao formu ostvarivanja političkih ciljeva onih koji se protive odlukama vlasti – što je paradoksalno jer je inače praksa da je organiziranje referenduma alat u rukama vlasti”. Ta izjava je vjetar u leđa političkoj kasti koja glasi svjetlo na kraju tunela.

Oni sebe još uvijek smatraju „narodna vlast”, a to je dokaz da još nisu nosom provirili iz platonove pećine. A što je druže Leko sa Švicarcima koji izlaze svakih par tjedana na referendum? Zar nije Švicarska jedna od najbogatijih i demokratski najnaprednijih država na svijetu!? Drug partijac Leko reče da je organiziranje referenduma alat u rukama vlasti?? I sada postaje jasnije zašto Hrvatska s tisuću otoka i azurnim morem, plodnim ravnicama, bujnom šumom, kristalno bistro pitkom vodom tone svakim novim danom u bankrot, i zašto narod u takvoj bogom danoj zemlji postaje sve više siromašniji.

Demokracija je osuđena na smrt! U jezovitoj tišini se sprema streljački vod dok stražari vode okovanu demokraciju do zida smrti. A tko je u streljačkom vodu koji želi ubiti demokraciju?

„Ustavnopravni stručnjak i vanjski član saborskog Odbora za Ustav Branko Smerdel predložio je danas da se posebnim ustavnim zakonom uvede moratorij na održavanje referenduma dok se ne donese novi Zakon o referendumu, a njegovu je ideju na sjednici Odbora podržao HDZ-ov Vladimir Šeks.” Objavio je portal Narod.hr. Čovjek zdrave pameti i čista srca pita se nisu li upravo oni koji bi trebali štititi demokraciju sada u streljačkom vodu!? Tko je još u streljačkom vodu?

Kardinal Bozanić prozvao je s pravom intelektualce zbog kukavičke šutnje

(Svima nam je poznata šutnja HAZU – leglo taštine u koje su se ugnijezdili dobro plaćeni egoisti kao crvi u orahovoj ljusci). A ovi se brane da to nije njihov ‘posao’ već medija koji još više šute od njih, a ovi krive narod zbog šutnje. A narod opet krivi novinare zbog kukavičke samocenzure. Dakle streljački vod se popunjava. A tko još nedostaje?

Kada su novinari pitali ministra Marasa, potpredsjednik SDP, da li je moralno da Marina Merzel iz zatvora ide direktno u Sabor on je bez imalo grižnje savjesti izjavio: ‘Nije moralno ali je zakon takav…’ I zar ovo nije dokaz da ova politička kasta stvara nepravedne i nehumane zakone koji štite samo pripadnike političke kaste a ne narod!? I kada konačno se pojavi kržljavi tračak svjetlosti u vidu promjene izbornog zakona naravno i nažalost predsjednik Sabora će ugasiti tu svjetlost despotskom izjavom: “Kako je u Hrvatskoj na djelu svojevrsna navala na referendum onih koji se protive odlukama vlasti”. Zar to nije pucanje u demokraciju!?

Pitate se tko puni puške streljačkom vodu?

Politička kasta kroji „zakone” po vlastitoj mjeri ubijajući demokraciju a municiju joj daje upravo tiha većina-šutnja naroda je pucanj u demokraciju!

Streljački vod je sada u punom sastavu, a tko će narediti: pucaj!?

Politička kasta!

Walter William Safar

 

SLOBODA

Lijepo Te je vidjeti,
Kako letiš tamo u obilju grimiza i zlata,
Usred velikog svijeta,
Obasjana mlazom sunčanog sjaja.
Stoga mi je srce sada prepuno,
Pa su mi od ganuća navrle suze,kad pomislih:
«Vidiš,Ti si pokrovitelj čovječanstva,
I ono malo njegova dostojanstva bijaše Tvoje djelo!»
Ja, pjesnik, sanjar i glas dostojanstvena čovjeka,
Tvoj vjerni sluga,
Sad opet mogu zaplakati od radosti a i Ti sa mnom,
Jer ne postoji vladar kojemu bih služio kao Tebi.

Kada god pogledam u zvijezde pomislih na patnike,
U dalekim zemljama,
I na one zvijezde,
Koje ti patnici ne vide,
Jer si Ti tako daleko od njih.

Zlatna moja, Slobodo,
Kakva veza postoji između Tvoje vječne mladosti,
I čovjekove starosti,
Između Tvojih slobodnih nada
I čovjekovih ptica zatvorenih u krleci;
Između Tvoje poniznosti
I čovjekove bahatosti?
Između Tvoje suosjećajnosti,
I čovjekove bezosjećajnosti?
Između Tvoje skromnosti,
I čovjekove pohlepe?

Zlatna moja, Slobodo,
Sve dok se ori vrištav glas Tvoj,
Za više duhovno dobro čovječanstva,
I ona prosta svijeća svjetlit će u mraku.

Walter William Safar

 

foto: commons.wikimedia