Skip to content

Najava 42.saziva likovne kolonije Paradiso

paradiso

Likovna kolonija Paradiso bilježi ove godine petnaest ljeta uspješne organizatorske i izložbene djelatnosti apostrofirajući važnost umjetničkog djelovanja u predstavljanju i promociji vlastite zemlje

Art kolonija Paradiso pažljivo je i promišljeno osmišljen i umjetnički angažiran projekt koji podrazumijeva razmjenu radnih i egzistencijalnih iskustava domaćih i stranih likovnih umjetnika povezujući tako i paralelno predstavljajući hrvatsku i inozemnu recentnu likovnu produkciju s ciljem da interakcijom raznorodnih likovnih izričaja umjetničkoj sceni pridruži jednu širu dimenziju – uključujući refleksije o iskustvima suvremene likovne umjetnosti hrvatskih, europskih i svjetskih, do sad gotovo tristo umjetnika, a ukazujući i na druge bitne segmente poput njezine prezentacije kao neizostavnog dijela turističke ponude vlastite zemlje. Pa iako internacionalno orijentiran, ovaj umjetnički projekt obilježen je mjestom svog događanja, otokom i gradom Rabom, genius lociem koji svojim povijesno-arhitektonskim lokacijama, umjetničkim artefaktima i geo-kulturnom pozicijom markira suvremeni kulturni kontekst i ovakvim umjetničkim događajem kakav je Likovna kolonija Paradiso.

I ove godine djelujući kroz tri likovna saziva predstavlja tridesetero umjetnika iz Hrvatske i Europe.

A na trećem ovogodišnjem sazivu, ukupno 42., koji će se održati od 12. do 18. rujna, stvarati će desetero likovnih umjetnika: Marek Ormandik, Martin Gerboc i Jana Farmanova iz Slovačke, Nina Stoupina iz Belgije, Charlotte von Elm iz Njemačke, Sylvain Paris iz Francuske te Antonija Balić Šimrak, Anita Parlov, Zlatko Kauzlarić Atač i Egidio Budicin iz Hrvatske.

Pozivamo vas da nam se pridruže i da poprate ovaj zanimljiv i vrijedan likovni događaj koji će završiti izložbom radova nastalih na trećem ovogodišnjem sazivu, u srijedu, 17. 9. u 20:00 u galeriji Makek-Paradiso, Gradska loža, Rab.

Sanda Stanaćev Bajzek, voditeljica kolonije

See also  Najava radionice za djecu - Cest is d' Best Art zastave Europe