samsung

Samsung je najavio proširenje portfelja sa čak 17 zakrivljenih FHD, UHD i LED televizora dimenzija od 48 do 105 inča.

– Pokretač smo novog doba gledanja televizije, doba u kojem krivulja vodi glavnu riječ kroz jednostavan ali istovremeno moćan dizajn, koji kod korisnika osnažuje osjetilno i gledateljsko iskustvo – rekao je HyunSuk Kim, izvršni dopredsjednik sektora vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics i dodao – IFA je za nas uzbudljivi sajam na kojem ćemo svijet upoznati s krivuljom i njezinom snagom tako što ćemo zakrivljeni TV staviti u središte zbivanja i naglasiti njegov utjecaj na kućno iskustvo gledanja, ali i na televizijsko tržište općenito.

105-inčni zakrivljeni TV je najveći zakrivljeni UHD TV na svijetu, panoramskog omjera slike 21:9. Razlučivost zaslona od 11 milijuna točaka pet je puta veća od uobičajene Full HD razlučivosti te prilagođava (skalira) bilo koji sadržaj UHD rezoluciji. Poboljšanju slike dodatno pomaže i Peak Illuminator, Samsungova tehnologija za naglašavanje kontrasta i pojačavanje osvjetljenja zaslona kako bi se bolje vidjeli detalji. Ovaj 105-inčni TV ima ugrađeni zvučnik od 160W.

Sada je proširen koncept “zakrivljenosti” i na soundbarove. Pa su tako HW-H7500 i HW-H7501 prvi zakrivljeni soundbarovi koji se mogu istovremeno koristiti i kao stalak, ali i kao montirani zvučnici koji će upotpuniti estetski dizajn 55- ili 65-inčnog zakrivljenog Samsung UHD TV-a. Zakrivljeni soundbar može se montirati na zid ili postaviti ispod TV prijamnika kao zamjena za TV stalak. (bug.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.