Otvoreno pismo HRT-u: “Javnost pita”

josipovic radman zamp

Javnost, vaši pretplatnici i poslodavci, siti su više vaše prozirne promocije Josipovića i kukuriku koalicije. Vijesti na radiju ili televiziji ne mogu početi bez Josipovića i Zorana Milanovića u glavnoj ulozi „spašavanje“ zarobljene i ranjene Hrvatske. Od silnih manipulacija još će ta dva lika ispasti glavni heroji u akciji spašavanja vojnika Ryana, čitaj: Hrvatske.

Nemojte prodavati više te spinove kako je Josipović predsjednik Hrvatske i da stoga ima više prava od ostalih kandidata, jer kampanja za Predsjednika je i službena počela. Zašto javna HRT ne poštuje pravila? Zašto javna HRT postaje promo bilten jednom kandidatu – Ivi Josipoviću? Primjer, na Radio Sljemenu svakih sat vremena, kao i na svim radio postajama HRT-a, kao i dnevniku 1, 2 i 3  HTV-a, uredno se dilaju narodu tamo neke ankete izmišljenih agencija u partijskim promo kuhinjama za istraživanje javnog mnijenja. U vijestima na Radio-Sljemenu (6.09.2014.) opet u tim užasno jezivo cenzuiranim vijestima (13 sati i deset minuta) spikerica svečano objavila puku kako je Ivo Josipović sigurni predsjednik da su danas izbori i to po anketama te samoproglašene agencije “Cro demoskop” ??? Pa što će nam uopće izbori, stvar je gotova, imamo starog-novog predsjednika, tako može zaključiti neodlučni birač.

Zanimljivo je kako ta „agencija za istraživanje javnog mnijenja „ RO Demoskop (i slični prodavači magle) nije registrirana u krovnoj svjetskog organizaciji za istraživanje javnog mijenja „WAPOR“, a zašto? Jer da bi postali članom krovne agencije za istraživanje javnog mijenja morate i poštovati osnovna demokratska pravila – WAPOR Code of Ethics-http://wapor.org/wapor-code-of-ethics/. (Javno mnijenje se u najširem smislu bavi s »res publica«. Dakle, tom pojmu “javnosti” pripadaju svi građani i udruženja građana koji razmišljaju i razgovaraju o zajednici u kojoj žive te ta razmišljanja formuliraju u kritiku i odbijanje, prijedloge i prihvaćanje, koje javno izražavaju i zastupaju, te i na taj način pokušavaju utjecati na javno mnijenje. Na taj način oni zapravo i formiraju javno mnijenje. Ankete za popularnost političara se provode na način da se anketira birače različitih političkih mišljenja u svim dijelovima – urbanim i ruralnim -dijelovima države i to u istim postocima…) Dakle istraživanje javnog mnijenja spomenutih agencija trebamo uzeti s rezervom. Nažalost javna HRT uključuje se kao promo bilten jednog predsjedničkog kandidata.

Primjer, spikerice vijesti Radio Sljemena svečano pionirski pročita cijelu izjavu Josipovića kako je on uvjereni socijaldemokrat koji misli na svoj ljubljeni narod danju i noću te pošto je SDP istog „socijaldemokratskom svjetonazora“ kao i on s veseljem je prihvatio da bude njihov kandidat. A izjava Kolinde Grabar Kitarović izgleda nije važna za birače, kao da ona nije glavna protukandidatkinja Ivi Josipoviću. Nije važno što su  glavni svjetski državnici na sastanku čelnika NATO-a u Walesu imali samo riječi pohvale o radu pomoćnice glavnog tajnika NATO-a, Kolinde Grabar Kitarović, nije važno niti što je predsjednik Obama rekao da bi tako marljivu i kreativnu osobu volio vidjeti u svojem timu. Zanimljivo je pisanje nezavisnih medija:  “HTV po nalogu Josipovića izbacio sve kadrove Kolinde Grabar-Kitarović iz priloga o summitu NATO-a u Walesu”. Ali glavno da HRT prenese poslanicu „preuzvišenog socijaldemokrate“.

  Dakle oni (SDP i sateliti) su socijaldemokrati iako donose nehumane zakone kojima novčano kažnjavaju prosjačenje nesretnih ljudi koji postadoše prosjacima upravo zbog njihovih „humanih“ zakona, ili su socijaldemokrati zbog toga što režu prava radnicima bez pristanka sindikata, ili su oni možda socijaldemokrati upravo zbog toga što uvode zloglasni ‘outsourcing’ čineći tako radnike robovima njihovim tajkunskim ortacima? Zanimljivo je kako socijaldemokrati kada ulaze u politiku siromašniji su od crkvenog miša, a kada izlaze otvaraju tvrtke širom  voljenog im „regiona“.  Ako Vas zaista zanima kako funkcionira njihova „socijaldemokracija“ slobodno otvorite link i pročitajte članak „ Hrvatska u raljama političke kaste“ http://www.makarska-post.com/index.php/w-w-safar-hrvatska-u-raljama-politicke-kaste/.

Javnost pita: Kada će već jednom javna HRT zaista postati glas javnosti a ne promo servis vladajućih političkih kasti? Kako se mijenjaju političke „elite“ tako se i mijenja mišljene „javnog mnijenja“, tako se i mijenja „istina“ , baš kao što se i mijenjaju ravnatelji, urednici i novinari na javnoj televiziji.

Javnost pita: Kada će već jednom hrabri i časni novinari zamijeniti podobne „novinare“ koji istinu smatraju samo bludnicom koja sjedi u naručju najbogatijih političara i tajkuna? (Čast iznimkama-časnim novinarkama i novinarima koji se ne boje mračne ruke cenzora.)

Javnost pita: Zar nije sveta dužnost novinara i javne HRT boriti se za istinu? (Istina je samo jedna kao i život.)

 Javnost pita: Zar nije dužnost javne televizije njegovati sve one plemenite vrijednosti  koje jedno društvo čini humanijim i naprednijim?

Javnost pita: Zar nije dužnost javne televizije organizirati okrugle stolove i debate  na kojima će sudjelovati svi kojima je u srcu ova divna zemlja, od heroja branitelja, humanista – dokazanih svjetskih misionara čovječnosti, filozofa, svećenika, ekonomista, poslovnih ljudi, znanstvenika, umjetnika iz domovine i dijaspore?

Javnost pita: Ako takve debate organiziraju nacionalne i komercijalne američke televizije (Blomberg, CNN, NBC…) a sve u svrhu stvaranja humanijeg i naprednijeg društva, zašto to ne bi radila i javna HRT?

Javnost pita: Zar inicijativa („U IME OBITELJI“) za referendum o promjeni izbornog zakona nije važna za građane Hrvatske? Zašto se na javnoj HRT ne daje više šanse pokretačima referenduma za reformu izbornog sustava? Zar to nije najvažnije pitanje u novije vrijeme mlade države Hrvatske? Evo mišljenje jednog intelektualaca, zašto podržavam referendum: http://narod.hr/uncategorized/nino-raspudic-zasto-podrzavam-referendum/

  Javnost pita: Ako svjetski znanstveni i filozofski umovi s poštovanjem gledaju u nebo zašto se vjernike na HRT gleda s visoka pokroviteljski govoreći da javna televizija nema vremena za ono što ne vidi vlastitim očima? (Ne misli se tu samo na Boga i vjernike, već i na one s druge strane tame, političare s rukama u pekmezu.) Zar vjera u Boga ne osnažuje ljudski duh a koji je čovjekov najvjerniji saveznik u gustoj šumi kušnji? Zar nam Stvoritelj nije podario dušu koja milosrdno rađa uzvišene osjećaje u čovjeku – ljubav, suosjećajnost, milosrdnost, vjeru?

 To su pitanja javnosti koja vas plaća. Paradoks je da se više bojite političara koji vas ne plaćaju nego onih koji vas plaćaju – naroda, zar to vi zaista želite od Hrvatske napraviti državu paradoksa??

Walter William Safar