Zavirite iza fasada najzanimljivijih bečkih građevina

IrisKaltenegger-FerdinandLasalleHof-cOpenHouseWien

Open House u Beču

Što se skriva iza centrale Microsofta ili nekadašnje bečke tvornice ljesova? U hektici svakodnevnog života često prolazimo kraj arhitektonskih remekdjela, a da ih uopće ne primjećujemo. Stoga su članovi bečke udruge „Open House Vienna – arhitektura za sve” ove godine odlučili pokrenuti projekt tj. festival pod nazivom Open House koji će se održati 13 i 14. rujna ove godine.

U okviru festivala zainteresiranima će svoja vrata otvori 70 bečkih građevina, a među najzanimljivije se ubrajaju centrala Volksbanke, centrala tvrtke Microsoft, veliki ured koji posjeduje čak i tobogan te 25hours hotel.

Zainteresirani će moći posjetiti i nekoliko škola i vrtića, a tijekom razgledavanja će ih pratiti poznati bečki arhitekti, studenti arhitekture ili sami vlasnici zgrada.

Sličan festivalski format trenutačno se prakticira u 23 grada svijeta, počevši od New Yorka, Buenos Airesa , Rima i Melbournea pa sve do Tel Aviva.

Organizatori već u prvoj godini postojanja bečkog festivala očekuju preko 20.000 posjetitelja, a planovi za naredno izdanje 2015. godine već su započeli.

Popis svih građevina potražite na: http://openhouse-wien.at/gebaeude.html

BikeSwim-Familie2cOpenHouseWien