Skip to content

Svaki dan u zrcalu Božje riječi

Knjiga fra Bone Zvonimira Šagija

Knjiga fra Bone Zvonimira Šagija u izdanju Kršćanske sadašnjosti

Zagreb – Nakon knjige nedjeljnih i blagdanskih homilija “Riječ Božja u promišljanju trenutka”, objavljene 2009. godine, poznati varaždinski kapucin o. Bono Zvonimir Šagi knjigom “Svaki dan u zrcalu Božje riječi. Svagdanje homilije” u izdanju Kršćanske sadašnjosti zaokružuje svoj homiletski krug nuđajući svoja razmišljanja za svaki dan u liturgijskoj godini.

Ove su homilije osobno proživljene i osobno izgovorene u župnoj zajednici u varaždinskoj kapucinskoj crkvi Sv. Nikole i odraz su konkretnoga trenutka i mjesta, ali odišu i univerzalnošću.

Prema vlastitom iskazu, o. Bono Šagi je od svoje prve mise pa sve do današnjega dana svakodnevno i bez prekida propovijedao pa te kratke misli s jedne strane svjedoče o zauzetosti, gotovo strastvenosti u naviještanju evanđelja, a s druge strane svjedoče o vremenu, osobnim i zajedničarskim temama koje su se nametale same od sebe – uvijek, dakako, u sukladnosti sa svetopisamskim tekstovima.

Knjiga svagdanjih homilija će izvrsno moći poslužiti današnjim propovjednicima, ali i vjernicima koji sudjeluju na misnim slavljima, zatim liturgijskim i biblijskim grupama kao i vjernicima koji su zbog životnih okolnosti prisiljeni izostajati sa svakodnevnih misa. (IKA)

See also  Marija Jurić Zagorka: Tajna krvavog mosta, svezak 1