Napravite piling od kave i riješite se celulita

Celulit predstavlja noćnu moru gotovo svih žena. Čak i žene sa sjajnom figurom mogu imati komplekse zbog grozne narančine kože. No jednostavno je se možete riješiti uz pomoć pilinga od kave kojeg same možete pripremiti u svojoj kuhinji

kava

Nema toga što žene ne bi poduzele ne bi li se riješile celulite, a toga je kozmetička industrija itekako svjesna. Pogledajte samo količnu anticelulitnih proizvoda. A zatim spustite pogled na cijene i pitajte se tko je tu lud?!

Postoji pak pripravak kojeg žene mogu i same pripremiti kod kuće, bez puno muke i za definitivno puno nižu cifru. Riječ je o pilingu od kave.

Poznato je da kofein ima anticelulitni utjecaj, te je i sastojak većine anticelulitnih proizvoda. Ovaj piling se upotrebljava u mnogim spa centrima i prilikom anticelulitnih masaža, a sve što vam je potrebno za njegov pripravak je: mala šalica mljevene kave, jedna žličica meda i jedna žličica maslinovog ulja. Postoje varijante u kojima se umjesto maslinovog ulja može koristiti par žličica baby ulja za kožu, umjesto meda dvije žličice smeđeg šećera, te gdje se svemu doda žličica cimeta i pet žličica kipuće vode, pa sami odaberite što vam se najviše sviđa.

Pomiješajte dobro sve sastojke i spremite u teglicu, te koristite nakon tuširanja ili duljeg kupanja u toploj vodi, nakon što vam koža dobro omekša, a zatim umasirajte kružnim pokretima na željena, celulitom zahvaćena područja.

Koža će vam ostati mekana i nježna, a budući da sam piling grije kožu još dugo nakon korištenja, nemojte ga upotrebljavati usred vrućeg, ljetnog dana. (foto: thinkstock, magazin.net.hr)