Tajni sastojci koji pomažu u mršavljenju

Čini vam se da u posljednje vrijeme ne možete prestati grickati i jesti? Najnovija istraživanja možda vam nude rješenje!

mrsavljenje

Jednom dnevno pojedite porciju graha, graška, slanutka ili leće, što može povećati osjećaj sitosti, te potencijalno dovesti do gubitka kilograma, ako je suditi po najnovijim istraživanjima objavljenim u časopisu Obesity.

Znanstvenici iz St. Michael’s bolnice pregledali su devet kliničkih ispitivanja u kojima je sudjelovalo 126 ispitanika. Otkrili su da su se ljudi osjećali za 31% punijima nakon što su pojeli prosječnih 160 grama (malo više od šalice) dijetalnih sušenih sjemenki mahunarki od onih koji ih nisu konzumirali.

Znanstvenici upozoravaju da osim što imaju nizak glikemijski indeks, što znači da se polako probavljaju, ove namirnice imaju puno bjelančevina i vlakana, od kojih je oboje povezano s dugotrajnim osjećajem sitosti i gubitkom kilograma.

Iako trebamo navesti da je ovo istraživanje djelomično financirano od strane kanadskog proizvođača mahunarki, svejedno se ova istraživanja nadovezuju na dosadašnje podatke koji su pokazali da grah, grašak, slanutak i leća pomažu u borbi s kilogramima.

Jeste li spremni pokušati? I tako nemate što za izgubiti! Dakle, servirajte si 3/4 šalice (ili 130 grama) mahunarki dnevno. Bonus je da unošenjem ove promjene u prehranu činite nešto itekako zdravo za sebe i mijenjate prehrambene navike na bolje. (Z.B.S., womenshealthmag.com, foto: thinkstock)