“Susret solidarnosti” u župi sv. Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi

Zagrebački Caritas novim torbama i školskim potrepštinama pomogao u opremanju prvašića

karitas

Zagreb  – “Susret solidarnosti” održan je u subotu 23. kolovoza u prostorijama pastoralnog centra župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi. Prije podjele bogatih školskih paketa, na veselo ukrašenoj pozornici održana je edukativna predstava “Znakovi za najmanje” o pravilima ponašanja u prometu. Predstava, koju je izveo glumac Hrvoje Zalar, bila je dar Dječjeg kazališta “Smješko” iz Zagreba.

Uime samostanske zajednice franjevaca kapucina i župe sv. Leopolda Bogdana Mandića okupljene je pozdravio fra Juro Šimić, koji je prvašićima zaželio sretan početak školovanja te blagoslovio sav njihov budući đački trud.

Roditeljima i djeci obratila se i ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, koja je izrazila radost zbog toga susreta i akcije pomoću koje im Caritas pomaže na početku školske godine. “Ovo je samo jedan od projekata kojim je zagrebački Caritas uz vas i za vas zajedno sa župnim caritasima, župnicima, darovateljima i medijima koji nas prate tijekom godine kako bismo vam olakšali teške obiteljske situacije”, podsjetila je s. Jelena, primijetivši da na susretu ima obitelji kojima je Caritas kroz ovu akciju pomogao i proteklih godina – što znači da je riječ o obiteljima s više djece koje su potrebnije pomoći.

Sredstva za nabavu torbi i školskog pribora osigurao je Hrvatski Caritas zahvaljujući ovogodišnjoj akciji “Spremni za dobro” tijekom koje su diljem Domovine prikupljani stari udžbenici, bilježnice, časopisi i novine. Osim toga, ovogodišnjem opremanju prvašića iz socijalno ugroženih obitelji – a među darovima su bili slatkiši, zatim vestica za dečke te hlačice i hulahopke za curice – pridonijeli su tvrtka Fokus d.o.o., trgovački lanac Lidl Hrvatska d.o.o k.d. i jedan darovatelj slatkiša.

Svim navedenim darovateljima potrepština za prvašiće, kao i svima onima koji su pridonijeli organizaciji Susreta – Dječjem kazalištu “Smješko”, trgovini Tonko Balonko Baloni, obrtu Adria staklo, domaćinu susreta župi sv. Leopolda Mandića na čelu sa župnikom fra Ivicom Vrbićem i volonterima vrlo aktivnoga župnoga Caritasa te redovničkoj zajednici Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Mandića na čelu s provincijalom fra Jurom Šarčevićem – Caritas Zagrebačke nadbiskupije srdačno je zahvalio uime svojih korisnika.

Program Susreta solidarnosti, kojega je Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao već petu godinu zaredom, vodila je Daniela Petković. (IKA)