Popovača – Kreativne dječje ljetne radionice

Moslavački štrk - Dječje ljetne radionice 1

Provodeći dio ljetnih praznika u društvu svojih vršnjaka, tridesetak popovačkih mališana u dobrom raspoloženju, marljivom radu i kreativnom neredu druži se svaki ponedjeljak u Domu kulture Popovača. Popovačka udruga likovnih stvaralaca ‘Moslavački štrk’ tijekom cijelog ljeta organizira besplatne kreativne susrete u veseloj družioni „Mali moslavački štrki” pod geslom „ Moj grad Popovača i ja se volimo”.

foto-galerija

Nizom radionica raznovrsnog programa, za djecu koja žele naučiti nešto novo ili se dobro zabaviti PULS „Moslavački štrk” pomaže im usvojiti određeno znanje i vještine, potičući kreativnost i maštu, omogućavajući pravilan razvoj dječjeg samopouzdanja i pozitivne slike o sebi.

Inspirirani ljetnim ugođajem, na jednoj od radionica izrađivali su papirnate lampione za ukrašavanje svojih dječjih soba i skorih rođendanskih proslava. Slikali su akvarelom na šećernoj podlozi, očarani neobičnim oblicima koji su nastali pod utjecajem slatkog sirupa.

Moslavački štrk - Dječje ljetne radionice 4

Družba „Malih moslavačkih štrka” kroz igru i zabavu spontano usvaja nove likovne vještine, razvijajući samostalnost i dječju originalnost. Oblikovanjem predmeta primijenje umjetnosti od slanog tjesta , otkrivali su i vlastita kreativna rješenja, te njihovi radovi odišu najneobičnijim značenjima ponekad zagonetnim i njima samima. Iako je svaka stvaralačka aktivnost za dijete igra, u vrijeme predaha od slikarskog zanosa, podsjete se i „starih zaboravljenih ” igara „Lanca –probijanca”, „Ide majka s kolodvora”, „Igraj kolo”, „Smrznuta baba” „Čvorak”, „Boca istine”, „Pantomime” i tada…smjeh se ori u dječjem parku iza Doma kulture a ozarena dječja lica, su očigledan pokazatelj da zajedničko druženje je puno veselije od usamljenog šetkanja internetom.

Moslavački štrk - Dječje ljetne radionice 7

Radosni i glasni kao pravi „mali štrki”, prepuni likovnog nadahnuća „kao pravi slikari” na 4. radionici izražavali su se različitim tehnikama , slikajući predmete koji ih okružuju, snove koje sanjaju, prijatelje u igri, morske dogodovštine i „svašta nešto”. Do kraja ljetnih praznika male popovčane čeka još mnogo radionica prepunih iznenađenja , likovnih izazova i puno, puno zabave.

Kreativni i likovni radovi polaznika ljetnih radionica bit će predstavljeni na 1.dječjoj izložbi pod nazivom „ Moj grad Popovača i ja se volimo”, 1.9.2014. u gradskoj knjižnici i čitaonici Popovača.