Deep Purple zapalili Zadar, odsvirali i Kalelargu

Svjetske rock legende Deep Purple sinoć su održali veliki koncert u Zadru pred oko 7000 ljudi koji su oduševljeno reagirali na najveće hitove tih pionira hard rocka sedamdesetih.

Deep Purple

Prvi dio koncerta bio je rezerviran za pjesme s novog albuma, koje zadarska publika ipak većinom nije prepoznala, međutim, u drugom dijelu koncerta “ekspoldirali” su na nezaboravne hitove poput “Smoke On the Water”, “Black Night” ili “Perfect Strangers”.

Zadarsku publiku ugodno je iznenadio klavijaturista Don Airey koji je u jednoj od svojih solo dionica izveo svojevrsnu zadarsku himnu, “Kalelargu” Tomislava Ivčića.

Nakon rock legendi, svoj koncert održao je i jedan od najboljih domaćih rokera Gibonni, koji je i sam je dugo “plovio” hard rock vodama.

Deep Purple, bend koji je ostavio neizbrisiv trag na svjetskoj rock sceni u Zadru je nastupio u sklopu svoje svjetske turneje kojom promoviraju zadnji album “Now What”.

Inače, Purplovci su došli u Zadar još u nedjelju, borave u Hotelu “Iadera” u petrčanskoj Punta Skali, a kako su najavili na jučerašnjoj konferenciji za novinare jednodnevnim jedrenjem obići će obližnje otoke zadarskog arhipelaga i uživati u domaćim gastronomskim specijalitetima.

Premda je bilo najavljeno da će za uvod koncert održati omiljeni hrvatski kantautor Gibonni, redoslijed je u posljednji trenutak obrnut, pa su stari rockeri prvi izašli pred zadarsku publiku.

Iako parkiralište iza dvorane Jazine sinoć nije bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, oko 7.000 posjetitelja uživalo je u izvrsnom koncertu legendarnih Deep Purplea i velikog Gibonnija. (foto: ezadar, Dalje)