Teatar ITD usvaja mlade umjetnike! Prijave do 9. srpnja!

Teatar &TD, u okviru projekta LAB&TD, usvaja mlade umjetnike, uzima ih pod svoje i daje im mogućnost da postanu dio sezone 2014/2015.
{youtube} 6mtf2QQD75c|500|400|0{/youtube}

Pozivaju se redatelji, dramaturzi, koreografi, glumci, plesači, glazbeni, likovni, medijski i filmski umjetnici, kreativci i entuzijasti da predstave svoj autorski rad iz područja izvedbenih umjetnosti 15. srpnja 2014. u Teatru &TD!

Pridružite nam se u planiranju nove sezone Teatra &TD i predstavite svoj projekt u nastanku. Prikažite isječak svog novog autorskog rada iz polja izvedbenih umjetnosti (kazalište, ples, performans, instalacija, glazbeno-scensko djelo, multimedijalna predstava…) u trajanju od maksimalno 7 minuta.

Nudimo vam prostor Velike dvorane Teatra &TD, vrijeme izvedbe do 7 minuta, 2 reflektora, CD player, zainteresiranu publiku i znatiželjni žiri hrvatskih umjetnika i producenata. Imajte na umu da je vrijeme postava scene vrlo kratko. Odabrani projekti dobit će prostor, organizacijsku, mentorsku, tehničku i financijsku podršku za produkciju izvedbenog projekta u 2015. godini.

{youtube} pcOy4jTWlwA|500|400|0{/youtube}

Pošaljite nam koncept projekta (do 2000 znakova), biografije autora (do 1000 znakova) i kontakte na kultura@sczg.hr s naznakom „za Natječaj LAB &TD-a” do 9.7.2014. u ponoć!

LAB&TD višegodišnji je projekt Teatra &TD/ Kulture promjene SC-a usmjeren prvenstveno na autore mlađe generacije u području izvedbenih umjetnosti koji teško dobivaju priliku za afirmaciju i istraživanje. LAB je, kao što sama riječ kaže, laboratorij – mjesto istraživanja, prostor u kojem su pogreške dozvoljene i prostor koji dopušta autorima da se razvijaju, da propitkuju, istražuju, prostor koji potiče i afirmira slobodu stvaralaštva. Kroz LAB &TD prošli su brojni kazališni autori mlađe generacije. Jedan od njih je i Miran Kurspahić, danas priznati kazališni redatelj, ali i jedno od zaštitnih lica Teatra &TD. Svoja iskustva rada u &TD-u i razloge zašto se trebate prijaviti na natječaj podijelio je s nama u kratkom videu https://www.youtube.com/watch?v=6mtf2QQD75c&feature=youtu.be.

Bobo Jelčić, etablirani kazališni i filmski redatelj, koji je svojim suradničkim projektima s N. Rajković, pozicionirao Teatar &TD na mapu europskih kazališta, također se, pridružuje pozivu na Natječaj za LAB https://www.youtube.com/watch?v=pcOy4jTWlwA.

miran